Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout 16/5

OOSTERHOUT NB, 16 mei 2008

Man plant hennepplantjes in maïsveld

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen tegen 03.30 uur op de Schutskooiweg een 28-jarige man, woonplaats onbekend aangehouden. De man wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Agenten zagen tijdens de surveillance een fel ligt, afkomstig uit de akkers bij de Schutskooiweg. Tijdens controle troffen ze op de Schutskooiweg een auto aan met daarin enkele bakken met hennepplanten. Op het moment dat de politie het veld inliep vluchtte de verdachte te voet weg in de richting van de rijksweg de A59. Tussen het maïs troffen de agenten aangeplante hennepplantjes aan. Tijdens de zoektocht in het maïsveld meldde zich de verdachte bij de agenten. De man is overgebracht naar het bureau. Vier bakken met hennep en 8 lege bakken zijn in beslag genomen.

Politie op zoek naar getuigen mishandeling in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG: De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Markt die op maandagavond 12 mei jl. (2e Pinksterdag) heeft plaats gevonden. Een 31-jarige inwoner van Geertruidenberg werd hier het slachtoffer van.

Op 2e Pinksterdag bezocht het slachtoffer een café op de Markt in Geertruidenberg. Er ontstonden daar problemen, waarna hij door de uitbater uit de zaak werd gezet. Vervolgens werd de man omstreeks 21.00 uur op de Markt mishandeld. Hierna liep de man een steegje in om naar huis te gaan. Hij ging even in het straatje op de grond zitten om bij te komen. Vervolgens kwamen er meerdere personen op hem af die hem geslagen hebben en terwijl hij op de grond lag meerdere trappen tegen zijn hoofd gaven. Tijdens dit gebeuren heeft er een grote groep omheen gestaan. Deze groep was dus getuige van deze mishandeling. Slachtoffer is gelukkig toch naar huis kunnen komen, alwaar hij even later door gewaarschuwde familie buiten bewustzijn werd aangetroffen. Vervolgens werd om 21.46 uur de politie in kennis gesteld. Het slachtoffer kampt al enkele jaren met geestelijke problemen. Door de mishandeling is zijn ziektebeeld mogelijk verergerd. Vanwege zijn toestand heeft de politie nog geen aangifte kunnen opnemen. Wel zijn inmiddels een paar getuigen gehoord. De politie gaat er vanuit dat er meer mensen getuige zijn geweest van de mishandeling en mogelijk de identiteit van de daders kennen. Zij worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Nog drie aanhoudingen

WAALWIJK: In aansluiting op de berichtgeving over de arrestaties rondom de voetbalwedstrijd RKC-Ado Den Haag het navolgende. Rondom deze wedstrijd werden in totaal negen arrestaties verricht.

Hiervan zijn er zes gisteravond al bekend gemaakt. Er werden na afloop van de wedstrijd nog drie verdachten aangehouden in verband met het gooien van stoelen in het stadion. Het gaat om een 34-jarige Waalwijker, een 40-jarige man uit Zoetermeer en een 24-jarige man uit Haarsteeg. De politie zal het ter beschikking zijnde beeldmateriaal verder bestuderen om het aandeel van de mannen vast te stellen. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Ook de andere zes verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT - bij een verkeersongeval gistermiddag op de kruising Lage Molenpolderweg met de Vrachelsedijk raakte een 17-jarige jongen uit Oosterhout gewond aan zijn gezicht. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Amphia ziekenhuis lokatie Molengracht te Breda.

Een 32-jarige automobilist uit Oosterhout reed over de Lage Polderweg in de richting van de Weststadweg. Voorbij de Sluis wilde hij links de Vrachelsedijk oprijden. Tijdens het afslaan naderde hem van links het slachtoffer, die een scooter bestuurde. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de jongen op de grond viel.

Politie arresteert verdachte voor poging tot doodslag

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft vanmorgen tegen 00.30 uur in Sprang-Capelle een 49-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer, een 29-jarige inwoner uit Sprang-Capelle deed aangifte. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Gisteravond rond 22.30 uur kwam de verdachte verhaal halen bij de woning van het slachtoffer in Sprang-Capelle. Tussen het slachtoffer en de verdachte ontstond een woordenwisseling. Het slachtoffer bevond zich op dat moment in de woning en sprak via het raam op de eerste verdieping met de verdachte. Tijdens de woordenwisseling schoot de verdachte meerdere keren met een geweer op de woning van de 29-jarige man. Meerdere ruiten sneuvelden. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek. De verdachte werd tegen 00.30 uur aangehouden in een andere woning in Sprang-Capelle. De politie nam tijdens de aanhouding een geweer in beslag.

Auteur: Desirée Brabers