Gemeente Zandvoort


Gemeente Heemstede: 'Werk aan Zandvoortselaan duurt langer'

Van de gemeente Heemstede plaatsen wij het navolgende bericht door - De werkzaamheden aan de Zandvoortselaan hebben helaas enige vertraging opgelopen. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn de werkzaamheden niet begin mei, maar naar verwachting op vrijdag 23 mei 2008 afgerond. Dit betekent dat weggebruikers tot 23 mei rekening moeten houden met verkeershinder. Met de meivakantie voor de boeg heeft dit tevens tot gevolg dat verkeer van en naar Zandvoort te maken krijgt met enig oponthoud op deze weg, ook rond het Pinksterweekend.

Gevolgen voor het verkeer
Het werk wordt grotendeels overdag uitgevoerd, maar vindt deels ook 's nachts plaats. Voor het verkeer zijn de volgende maatregelen getroffen:

Dinsdag 6 t/m vrijdag 16 mei: Omleidingen kruising Zandvoortselaan / Leidsevaartweg Het verkeer op de Zandvoortselaan kan op de kruising met de Leidsevaartweg alleen nog maar rechtdoor en rechtsaf rijden. (Dit geldt voor verkeer uit beide richtingen). Het verkeer vanuit de richting Haarlem wordt omgeleid via de Westelijke Randweg en de Herenweg. Het verkeer vanuit het zuiden (Leidsevaartweg) kan op de kruising alleen rechtsaf in de richting van de Herenweg / Lanckhorstlaan. Voor buslijn 4 wordt een tijdelijke bushalte aangebracht op de Leidsevaartweg, direct noordelijk van de kruising. Buslijn 3 stopt tijdelijk bij de snackbar aan de westzijde van het station. Voor fietsers en voetgangers die de Zandvoortselaan willen oversteken wordt een tijdelijke verkeersregelinstallatie op de kruising aangebracht.

Maandag 19 t/m donderdag 22 mei: avond- en nachtafsluitingen Voor het asfalteringswerk en het aanbrengen van de markering is het noodzakelijk de weg geheel af te sluiten. Dit betekent dat de hoofdrijbanen van de Zandvoortselaan, vanaf de brug over de Leidsevaart tot de grens met Aerdenhout, geheel afgesloten worden voor verkeer van 19 tot en met 22 mei tussen 20.00 en 6.00 uur. Het doorgaande verkeer en de lijnbussen worden dan omgeleid.

Bereikbaarheid woningen tijdens avond- en nachtafsluitingen De woningen westelijk van de spoorlijn zijn van 19 t/m 22 mei tussen 20.00 en 6.00 uur alleen bereikbaar vanuit de richting Aerdenhout. De woningen aan de Leidsevaartweg-noord, Spoorzichtlaan en Spoorplein zijn dan alleen vanuit het noorden (Haarlem) bereikbaar. De panden aan de Leidsevaartweg, ten zuiden van het station, zijn alleen vanuit het zuiden bereikbaar. Overigens zijn bedrijven en bewoners van de Zandvoortselaan en omgeving hierover geïnformeerd met een brief.

Openbaar vervoer tijdens avondafsluitingen
De buslijnen 80 en 90 zullen in de avonden van 19 t/m 22 mei het station Heemstede/Aerdenhout niet aandoen, maar rijden via de Pijlslaan in Haarlem en de Egelantierlaan en Oosterduinweg in Aerdenhout. Een tijdelijke halte wordt ingericht aan de Oosterduinweg, nabij de Zandvoorterweg in Aerdenhout. Ook de buslijnen 3 en 4 kunnen het station op deze avonden niet aandoen. Beide buslijnen doen de Herenweg wel normaal aan en er wordt een pendelbus ingezet tussen de Herenweg en het station voor de passagiers die van het station komen of naar het station moeten. Reken hierbij op enige extra reistijd.

Langzaam verkeer

Voor de fietsers en de voetgangers worden steeds de nodige voorzieningen getroffen, zodat zij langs het werk kunnen.

Werkzaamheden
Het werk in de omgeving van het station Heemstede/Aerdenhout houdt verband met het verbeteren van de doorstroming en de veiligheid van het verkeer. De werkzaamheden die tot 23 mei worden verricht bestaan hoofdzakelijk uit:
-Het vervangen van de verkeerslichten en het aanpassen van de inrichting van de kruising Zandvoortselaan / Leidsevaartweg.
-Het herstellen van de asfaltverharding van de kruising Zandvoortselaan / Leidsevaartweg en het gedeelte van de Zandvoortselaan tussen de brug over de Leidsevaart en de grens met Aerdenhout.

Na 23 mei worden de parallelwegen en het stationsplein opgeknapt.