Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

vrijdag 16 mei: grootste oven van Nederland IN MUSEUMPARK BAKT NIEUW Oerbrood BIOLOGISCH

zondag 18 mei: kinderen BAKKEN NIEUW Oerbrood Biologisch BIJ GROOTSTE biologisch openluchtontbijt

Oerbrood introduceert op vrijdag 16 mei 100% biologisch Oerbrood dat vanaf 19 mei op de meer dan 140.000 verkooppunten het oorspronkelijke Oerbrood volledig zal vervangen. Met deze grootscheepse omschakeling (jaarlijks worden van het ambachtelijke merkbrood ruim 22 miljoen stuks verkocht) speelt Oerbrood in op de trend van gezonde voeding en culinair bewustzijn in Nederland. Oerbrood Biologisch -waarvan de ingrediënten van akker tot bakker traceerbaar zijn- is dan ook het logische antwoord is op de toenemende vraag naar biologische, verantwoorde en tegelijk smakelijke voeding. Door de omschakeling van Oerbrood naar Oerbrood Biologisch is er gedurende drie dagen geen Oerbrood in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen. Daarom plaatst Oerbrood, in samenwerking met Taskforce MBL (Marktontwikkeling Biologische Landbouw), in het Museumpark in Rotterdam de grootste broodoven van Nederland en biedt alle fijnproevers van Rotterdam en omstreken op 16, 17 en 18 mei de kans Oerbrood Biologisch als eerste te proeven.

Ontsteken grootste oven van Nederland in Museumpark

Als start van de omschakeling ontsteken de betrokken biologische boer, biologische molenaar en biologische bakker op vrijdag 16 mei de grootste broodoven van Nederland in het Museumpark te Rotterdam. Het uitgenodigde publiek kan aanschuiven aan lange tafels om het nieuwe Oerbrood te proeven. Uiteraard beantwoorden de traditionele ambachtslieden vol enthousiasme alle vragen over het productieproces van Oerbrood Biologisch.

Kinderen bakken nieuw Oerbrood Biologisch bij grootste biologisch openluchtontbijt

Op zondag 18 mei organiseert Oerbrood samen met de Taskforce MBL (Marktontwikkeling Biologische Landbouw) het grote biologische openluchtontbijt van Nederland. Er is plek voor 150 personen, waarvan Oerbrood er ook een heel aantal voor kinderen heeft gereserveerd. Zij mogen op deze dag de bakkers zelf helpen om het biologische Oerbrood te bakken. Daarbij leren ze hoe er in moderne tijden op eerlijke, zuivere en ambachtelijke manier biologisch brood vervaardigd wordt.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze evenementen aanwezig te zijn

ONTSTEKEN GROOTSTE BROODOVEN VAN NEDERLAND

Vrijdag 16 mei 2008

Programma:

14.30 uur: ontvangst

15.00 uur: inleiding

15.15 uur: onsteken grootste broodoven van Nederland (fotomoment)

15.30 uur: gelegenheid tot interviews

Locatie:

Museumpark Rotterdam (naast de Kunsthal)

KINDEREN HELPEN BAKKERS BIJ BIOLOGISCH OPENLUCHTONTBIJT

Zondag 18 mei 2008

09.45 uur: ontvangst

10.00 - 11.30 uur: * biologisch openlucht ontbijt


* kinderen helpen bakkers


* gelegenheid tot interviews

Locatie:

Museumpark Rotterdam (naast de Kunsthal)

Meer informatie op www.oerbroodbiologisch.nl.


---

Noot voor de redactie/