Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 9 mei 2008

Leerlingen As Siddieq en Rosa Boekdrukker vormen Jeugdraad De Baarsjes

Op vrijdag 16 mei vormen leerlingen van groep 7/8 van basisscholen As Siddieqschool en Rosa Boekdrukkerschool de Jeugdraad van Stadsdeel De Baarsjes.

Op vrijdag 16 mei gaan zo'n 25 leerlingen van groep 7/8 van zowel de islamitische basisschool As Siddieq als van de openbare basisschool Rosa Boekdrukker tussen 13.0 0 uur en 15.30 uur in de raadzaal samen met "echte" raadsleden van de vier politieke partijen een raadsvergadering houden. Inzet van de beraadslagingen is een budget van ¤ 3.000 voor het realiseren van één van de plannen van de vier Baarsjes-wethouders. Maar de scholen kunnen ook zelf met een plan komen. Het plan dat de meerderheid van de Jeugdraad achter zich krijgt zal voor beide scholen gerealiseerd worden.

De Jeugdraad is een initiatief van stadsdeel De Baarsjes. Het is de bedoeling om leerlingen van basisscholen in De Baarsjes op een ludieke manier wegwijs te maken met politiek en bestuur De Baarsjes heeft een budget beschikbaar gesteld voor het plan waar de Jeugdraad uiteindelijk toe besluit. De laatst gehouden Jeugdraad in De Baarsjes vond eind 2005 plaats.