Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VMBO'ers roeien tijdens Dordt in Stoom in zelfgemaakte boten

Vrijdag 16 mei nemen de leerlingen van 11 VMBO scholen het tegen elkaar op in een spannende race! De jongeren zullen tegen elkaar strijden in zelf gebouwde lelievletten (kleine roei-. en zeilboten).

Dit alles gebeurt in het kader van het project Boten Bouwen dat KMR (Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam) en Nederland Maritiem Land dit jaar voor de tweede keer samen organiseren. Het project heeft als doel de maritieme en technische sectoren op een aantrekkelijke manier onder de aandacht van jongeren te brengen. In de maritieme en technische sectoren is een grote vraag naar goed geschoold personeel. Het bedrijfsleven omarmt dit project dan ook: iedere deelnemende school is geadopteerd door een van de maritieme branches. Zij sponsoren de zeilen van de lelievlet en zorgen voor een excursie voor de scholen. Op deze manier maken de jongeren kennis met de maritieme wereld. Het begeleiden van de scholen en de wedstrijdorganisatie is in handen van de Scouting. Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Zuid Holland. Zij vinden het een goede zaak dat het bedrijfsleven en het VMBO samenwerken om zo de belangstelling voor maritieme en technische beroepen te stimuleren. Docenten en leerlingen van de deelnemende scholen zijn razend enthousiast over het project. "De leerlingen waren vaak al ruim voor de les aanwezig en gingen regelmatig ook wat langer door" zegt een van de betrokken docenten. Dit komt niet alleen omdat het bouwen van een boot dicht bij de belevingswereld van de jongeren staat, maar ook omdat het om een echte opdracht gaat en niet om een werkstuk dat na afloop in de prullenbak verdwijnt. De lelievletten worden namelijk na afloop van het project overgedragen aan een zeeverkennersgroep van de Scouting. In ruil hiervoor ondersteunen de zeeverkenners de scholen tijdens de bouw van de vletten en hebben zij de leerlingen Ieren roeien.

'15.30 Inloop
'16.00 Ontvangst
'16.30 Start Wedstrijden Vletten. Startschot door Burgemeester Bandell '17.00 Finale Vletten
'17.30 Prijsuitreiking door dhr. v. Heijningen (Provincie), dhr. v.d.Oever (wethouder Dordrecht), Dhr. v.d. Wal (Scheepsbouw Nederland), dhr. Muller (Muller sleepdiensten) '18.00 Einde

Noot voor de redactie (