Gemeente Delft Inburgeren Andersom weer groot succes

Op 16 mei begint een nieuwe cursusreeks Inburgeren Andersom. Dick Rensen (wethouder Integratie en Inburgering) doet een openingswoord bij de start van de reeks. Ook deze keer mogen de cursussen 'Kennismaken met de Islam' en 'Inburgeren Andersom: Afghanistan' rekenen op een grote belangstelling van Delftenaren.

Veel Nederlanders gaan op vakantie om in contact te komen met andere culturen. Dit terwijl veel culturen ook hier dichtbij te vinden zijn, want in Delft zijn maar liefst 184 nationaliteiten vertegenwoordigd. Met de cursussen Inburgeren Andersom hebben Delftse inwoners de mogelijkheid om kennis te maken met de Islam en Afghanistan. In totaal hebben zich 40 mensen aangemeld voor 'Kennismaken met de Islam' en 24 voor 'Inburgeren Andersom: Afghanistan'. Hiermee hadden beide cursussen hun maximum bereikt. Nog eens meer dan 15 personen staan op de lijst voor een volgende reeks 'Kennismaken met de Islam'.

Tijdens de bijeenkomsten 'Inburgeren andersom: Afghanistan' maken deelnemers kennis met het land, haar bewoners en hun cultuur, de geschiedenis en de politieke situatie. Deelnemers kunnen zich met deze kennis inleven in onze militairen die op vredesmissie zijn. De bijeenkomsten 'Kennismaken met de Islam' geven inzicht in het Islamitisch geloof en haar verschillende stromingen.

De cursussen Inburgeren Andersom zijn een initiatief van de gemeente Delft in samenwerking met ROC Mondriaan. De cursussen worden gegeven door deskundigen op het gebied van Afghanistan en de Islam.


---

Noot voor de pers:
Het openingswoord door Dick Rensen vindt plaats vanaf 19.00 uur op donderdag 15 mei in de hal van het Mondriaan College op de Röntgenweg in Delft. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanine Bekking, communicatieadviseur gemeente Delft, tel. (015) 260 2669.