Gemeente Utrecht

Nieuwe huisvesting voor skatepark van stichting The Yard

Stichting The Yard krijgt nieuwe huisvesting aan de Koningin Wilhelminalaan 4 voor een skatepark. Dit pand is eigendom van de gemeente. The Yard kan een deel van het pand gedurende drie jaar huren. De gemeente heeft zich erg ingespannen om nieuwe huisvesting voor de stichting te vinden waar geskated kan worden, omdat dit goed past in de doelstellingen van het jeugdbeleid.

De jongeren van The Yard gaan een skatehal in zelfbeheer exploiteren. Dat past goed bij de doelstellingen van het Programma Jeugd zoals het bevorderen van participatie en eigen verantwoordelijkheid van jongeren, een gezonde leefstijl en zinvolle vrijetijdsbesteding. De jongeren van The Yard hebben zelf het initiatief genomen voor een zinvolle jeugdvoorziening. Een skatehal is in Utrecht verder niet aanwezig.

Bestaansrecht aantonen
Rinda den Besten, wethouder Jeugd: 'Ik ben blij dat we na een lange tijd zoeken en onzekerheid voor de jongeren van The Yard, nu toch een locatie hebben gevonden waar ze voor langere tijd terecht kunnen. Nu is het aan hen en aan de skaters van Utrecht en omstreken, om hun bestaansrecht aan te tonen. Daar heb ik alle vertrouwen in'. De jongeren hadden eerder een skatepark in het Stationsgebied. De stichting huurt nu ruimte in een pand van de gemeente aan de Groenewoudsedijk, maar heeft daar geen skatebaan. The Yard moet dit pand verlaten, omdat de Utrechtse Bazaar er binnenkort tijdelijke huisvesting krijgt.

De gemeente geeft stichting The Yard dit jaar éénmalig een startsubsidie van EUR 68.000. Als The Yard een goede start maakt, dan behoort in 2009 en 2010 een subsidie van EUR 30.000 tot de mogelijkheden. In 2010 worden de activiteiten van The Yard geëvalueerd. De verwachting is dat de stichting dan zelf voldoende inkomsten heeft om de skatehal (grotendeels) zelfstandig te exploiteren.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Sylvia Borgman, 030-2861055.