Politie Limburg-Noord

Eerste editie verkeersquiz Blerick


Datum: 16-05-2008
Tijd bericht: 10:04
Plaats: Blerick

Woensdag 14 mei vond in de Staay in Blerick de eerste verkeersquiz voor leerlingen uit groep 7 van de basisschool plaats. In totaal deden 250 leerlingen van 9 basisscholen uit Blerick en Hout-Blerick mee. De basiseenheid in Blerick organiseerde dit evenement voor de eerste keer.

De verkeersquiz bestond uit vier rondes waarin vragen werden gesteld over het verkeer. Van elke school waren per ronde drie leerlingen geselecteerd die, met hulp van hun klasgenootjes in de zaal, de vragen beantwoorden met A B C, Ja of nee en met tekeningen of geschreven antwoorden. Per goed antwoord kregen de leerlingen een punt. Er was ook een leerkrachtenronde waarin de leerkrachten punten konden verdienen voor hun school. Natuurlijk niet zonder de steun vanuit de zaal, want zonder de leerlingen waren ze niet ver gekomen. In één van de vier leerlingenrondes konden de leerlingen gebruik maken van een joker. De joker verdubbelde het aantal punten van die ronde. De jury hield het aantal punten bij en gaf bij moeilijke vragen uitleg over het hoe en wat. De gebruikte jokers werden gemaakt door leerlingen van de Gilde opleiding.

Aan het einde van de quiz moest het biketeam ingezet worden om een ontsnapte boef te vangen. Hierbij gebruikte het biketeam verschillende technieken. De leerlingen waren dolenthousiast en hielpen de bikers bij de arrestatie.

Nadat de boef in de boeien was geslagen was het tijd voor de prijsuitreiking. Door de jokers lagen de uitslagen dicht bijelkaar wat de quiz spannend maakte tot de bekendmaking. 't Ritjen bleek uiteindelijk de beste te zijn en kreeg de wisselbeker mee naar school. Natuurlijk ging niemand met lege handen naar huis want iedereen kreeg een mooie beker en de politie had nog een leuke verrassing voor de leerlingen. Door het enthousiasme van de leerlingen en het leuke programma was een het een geslaagde ochtend. De politie kijkt terug op een succesvol evenement en kijkt uit naar de tweede editie in 2009.