Time : 16:11:33
Date : 16 May 2008
Sender Name: fieldcommunication/Urbancommunication

Partena laat een gezond leven goed smaken

Gezond eten én lekker op restaurant gaan, het kan! Partena Ziekenfonds en Partenamut slaan de handen in elkaar met de actie'Restogezond.be', om mensen te motiveren gezonder te gaan eten en leven. En dit onder het meter- en peterschap van Dominique Monami en Luc Van Lierde.

Wat is Restogezond.be?
65 deelnemende restaurants zetten een gezond menu op de kaart, volgens een charter opgesteld door de Belgische Cardiologische Liga. De menu's, die bestaan uit een voor-, hoofd- en nagerecht, werden onder de loep genomen door de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten en de Union Professionnelle des Diététiciens de Langue Française. Zij gaven te kennen dat de gepresenteerde menu's perfect kaderen in een gezond, vetarm en evenwichtig dieet.

Dankzij Restogezond.be kan iedereen lekker uit eten gaan en toch gezond bezig zijn. De tafelgasten krijgen een evenwichtige maaltijd met alle aanbevolen voedingsstoffen achter de kiezen, zonder te veel calorieën op te slaan. Goed nieuws voor de levensgenieters. Restogezond.be is echter meer dan dat. Iedereen kan zelf de smakelijke en gezonde menu's bereiden op basis van de recepten van de chefs die online te vinden zijn. Daarenboven fungeert de website als een referentiepunt voor mensen die online advies willen inwinnen van een diëtist.
Voor Partenaleden zit er bovendien nog een mooi extraatje in. Zij kunnen zich namelijk vanaf 22 mei inschrijven op het Restogezond spaarprogramma en punten verdienen dankzij een gezonde levensstijl. Die punten kunnen dan weer omgeruild worden tegen een 1+1 gratis Restogezond-menu.


** UITNODIGING VOOR DE PERS **
Dominique Monami en Luc van Lierde: meter en peter van Restogezond.be Partena Ziekenfonds en Partenamut laten u alvast zo'n gezond menu voorproeven en nodigen u uit op donderdag 22 mei in restaurant Blue Elephant , Waterloosesteenweg 1120, 1180 Brussel (Ukkel). Samen met Dominique Monami en Luc Van Lierde probeert u de gezonde keuze van de chef uit. Een diëtist en een cardioloog van de Belgische Cardiologische Liga lichten het belang van gezonde voeding in het kader van cardiovasculaire risico's toe. We verwachten u om 11.30 u. Graag een seintje om uw aanwezigheid te bevestigen. Bedankt. Tot dan!