Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Barendrecht Schoon in Smitshoek en Riederhoek
Wethouder Van Deursen overhandigt hanging baskets aan bewonersvereniging

BARENDRECHT (woensdag 14 mei 2008) ­ De campagne Barendrecht Schoon gaat na een pauze van twee weken vanwege de meivakantie weer verder en is op 16 mei in Smitshoek en Riederhoek. Die dag draagt wethouder Coby van Deursen aan de Mandenmakerij-Wagenmakerij, met de onderteke- ning van een symbolische onderhoudsovereenkomst, het beheer over zes fraaie hanging baskets in Smitshoek over aan de Bewonersvereniging Smitshoek.

De Bewonersvereniging Smitshoek zet zich al jarenlang in voor het beheer van de woonomgeving. Deze bewoners zijn een mooi voorbeeld van wat de gemeente met de campagne Barendrecht Schoon wil berei- ken.

Barendrecht Schoon
De campagne `Barendrecht Schoon' vindt van eind maart tot eind mei plaats met het doel eigen inbreng voor een schone en hele gemeente te stimuleren. Naast de gebruikelijke werkzaamheden krijgt steeds een be- paald gebied van Barendrecht een week lang extra aandacht. De straten worden helemaal schoongemaakt, reparaties worden verricht en graffiti wordt verwijderd. Ook bewoners, verenigingen en instellingen doen mee met activiteiten om de buurt schoner en leuker te maken. De campagne Barendrecht Schoon heeft sinds maart al verschillende wijken aangedaan. Zo waren eerder o.a. Vrijenburg, Buitenoord, Ter Leede, Lagewei, Vrouwenpolder, Molenvliet en Nieuweland al aan de beurt.

Noot voor de pers,