Ingezonden persbericht


Persbericht - 14 mei 2008

Dag van de Nederlandse Jazz live op Radio 6

Vrijdag 16 mei live vanuit Amersfoort met optredens en interviews

Radio 6 is vrijdag 16 mei aanwezig op de Dag van de Nederlandse Jazz in Amersfoort. Het radiostation doet live verslag van deze jazzdag voor vakmensen en liefhebbers vanuit stadscafé de Observant en zendt optredens uit van onder andere jazzpianist Rembrandt Frerichs, jazz&hiphopformatie Blender en de bands Lavalu en CRAM. Ook ontvangt Radio 6 gasten uit de Nederlandse jazzwereld.

Radio 6 presentatoren Jaap Boots (12.00 tot 14.00 uur) en Co de Kloet samen met Vincent van Engelen (van 14.00 tot 24.00 uur) presenteren de Dag van de Nederlandse Jazz. Zij ontvangen jazzmuzikanten Benjamin Herman en Stefan Lievestro en ook Huub van Riel, artistiek directeur van het Bimhuis in Amsterdam.

Dag van de Nederlandse Jazz

De dag van de Nederlandse Jazz is een ontmoetingsplatform voor artiesten, platenlabels, podiamedewerkers en muziekliefhebbers. Deze dag vindt plaats op 4 verschillende locaties in Amersfoort en biedt oud en nieuw jazztalent een podium om op te acteren.

De Dag van de Nederlandse Jazz is een initiatief van Buma Cultuur in samenwerking met Radio 6, de Nederlandse Toonkunstenaarbond (NTB) en Muziek Centrum Nederland. De Jazzdag wordt georganiseerd door Stichting JazzNL.

Zie www.radio6.nl voor meer informatie over de programmering, muziek, cultuur en blogs



Ingezonden persbericht