Gemeente Rotterdam

Nr. 79
14 mei 2008

Wethouder Baljeu neemt opgeknapt fietspad Bovendijk in gebruik

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) en portefeuillehouder Jacques van der Have van de deelgemeente Overschie nemen op vrijdag 16 mei het vernieuwde fietspad Bovendijk officieel in gebruik. Het fietspad, dat vorig jaar nog tot het slechtste fietspad in de regio Rotterdam werd uitgeroepen, is door de gemeente Rotterdam grondig aangepakt. Het 2200 meter lange fietspad is verbreed en is voorzien van nieuw asfalt en nieuwe verlichting.

Met de opknapbeurt is de kritiek van de fietserbond ter harte genomen. Het fietspad was volgens de fietserbond te smal, slecht verlicht en had een slecht wegdek. Ook ontbrak een deel van het fietspad waardoor de fietsers over de autorijbaan moesten rijden. Wethouder Jeannette Baljeu en portefeuillehouder Jacques Have fietsen samen met de fietsersbond, onder begeleiding van het fietsorkest, het nieuwe fietspad af van de kruising met de Landscheiding tot aan de kruising met het Van Limburg Stirumplein.

Het opknappen van fietspad Bovendijk maakt onderdeel uit van het Actieplan Rotterdam Fietst! Het college wil met de maatregelen in dit actieplan Rotterdammers stimuleren vaker de fiets te pakken. Hiervoor wordt in de komende jaren twintig kilometer extra fietspad aangelegd die zowel aansluit op stedelijke als recreatieve fietspaden. Andere maatregelen die tot het actieplan behoren zijn onder andere het plaatsen van extra fietsstallingen, het geven van verkeersles en het plaatsen van dodehoekspiegels.

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam