Gemeente Borsele

Weekend Amateur Kunst Borsele in âs-Heerenhoek

Dit weekend (16 en 17 mei) zal in âs-Heerenhoek het Weekend van de Amateurkunst Borsele worden gehouden. Het Weekend is bedoeld om aan amateurs die zich actief bezig houden met allerlei vormen van kunst en cultuur, de gelegenheid te geven zich te presenteren aan een breed publiek. De organisatie is in handen van de Culturele Raad Borsele.

Het programma start vrijdag 16 mei met een spetterende avond in de Jeugdhoeve. Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van diverse artiesten, waaronder de in âs-Heerenhoek en omstreken wereldberoemde broers âde Witkammetjesâ. Op deze avond zal ook de expositie geopend worden van schilderijen die gemaakt zijn door leerlingen van de Don Bosco-school uit âs-Heerenhoek. Verder is er een optreden van Jeugdtheaterschool de Bevelanden en van het kwartet Meet5Reed. De toegangsprijs voor deze avond bedraagt ⬠5 (inclusief consumptie met iets lekkers) en kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal.

Â

Op zaterdag 17 mei is er van 11.00 tot 17.30 uur een doorlopend programma in de Jeugdhoeve, het Kruisgebouw, de RK kerk, een buitenpodium op het plein tussen de Jeugdhoeve en de kerk en in de tuin van de pastorie.

In de Jeugdhoeve zijn er exposities en workshops van een elftal beeldende kunstenaars en ook een optreden van ondermeer cabaretgroep Domino. Ook is er handwerk te zien van âMooi Zeelandâ, die tevens babbelaars zullen bakken. In de kerk zullen een zevental koren optreden en daarnaast enige blokfluitgroepen. Het buitenpodium is gereserveerd voor de 5 muziekkorpsen uit Borsele, te weten: St. Ceacilla uit âs-Heerenhoek, Prinses Juliana uit Baarland, Con Amore uit Hoedekenskerke, Con Affezzione uit Kwadendamme en Euterpe uit Heinkenszand en daarnaast brassband Excelsior. In de tuin van de pastorie kunt u genieten van beelden van de beeldengroep Emergis en mevrouw Zwetsloot. De toegang tot alle programma-onderdelen op zaterdag is gratis.

Â

Voor het totale overzicht van het programma, inclusief de aanvangstijden, kunt u terecht op de site
www.cultureleraadborsele.nl