TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 15-05-2008

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 16 mei
Nederland 1 - 20.30 uur

EXCLUSIEF INTERVIEW MET DOCHTER VAN
VERDWENEN CORRIE VAN DER VALK

'Doodverklaring is geen afsluiting.'
"Dat mijn vader verdacht werd heeft ons echt diep geraakt. Omdat we ervan overtuigd zijn dat hij niets met de verdwijning van mijn moeder te maken heeft. Het vreet nog steeds aan mijn vader. Dan word je echt heel erg door elkaar geschud!" Dat zegt Sandra van der Valk, dochter van de sinds 7 januari 2001 vermiste Corrie van der Valk. In VERMIST blikt ze terug op de dramatische gebeurtenissen van de afgelopen zeven jaar. Corrie is inmiddels doodverklaard door de rechtbank Arnhem, maar wat er met haar is gebeurd is nog altijd een groot raadsel. "Die doodverklaring is er gekomen om praktische redenen. Zodat mijn vader verder kan met zijn leven. Anders had hij bijvoorbeeld -nu hij wat ouder wordt- zijn huis niet uit gekund." Dochter Sandra gelooft nog altijd niet dat haar moeder vertrokken is om een nieuw leven te beginnen. "Ze had weliswaar kort tevoren een facelift gehad, maar dat was alleen omdat ze wat ouder werd en er goed uit wilde blijven zien. Het lijkt me bijna onmogelijk dat ze haar kinderen en ouders zomaar in de steek zou laten." Twee jaar na de verdwijning van haar moeder werd Sandra geconfronteerd met een nieuwe tragedie. Haar man Martin kwam om bij een auto-ongeluk. "Het plotselinge alleen zijn, van de ene seconde op de andere, vond ik het moeilijkste van de afgelopen zeven jaar. Dat je in één keer overal alleen voor staat. Mijn kinderen hebben me de zet gegeven om weer door te gaan, en niet weg te kwijnen in mijn verdriet. Maar ik ben in het begin wel bang geweest nog meer dierbaren te verliezen. Als mijn kinderen ergens heen gingen dat belde ik om te weten of ze wel veilig aangekomen waren." De vermissing van Corrie blijft het leven van Sandra en haar vader beheersen. "De wonden worden littekens en de littekens vervagen. Maar zolang we haar niet dood gezien hebben kunnen we het nooit afsluiten." Corrie's echtgenoot Nico maakt zeven jaar na de vermissing een ontspannen indruk. Maar hij is nog steeds hevig verontwaardigd over de vernedering die hij moest ondergaan, toen hij drie weken in hechtenis zat op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn vrouw. En ook voor Nico is er geen sprake van afsluiting. "Die komt echt nog wel een keer binnen lopen," zegt hij over zijn echtgenote. Sandra gelooft daar niet meer in. "Maar ik heb het wel eens gedroomd. En mijn kinderen vragen het nog steeds af en toe: Mamma, komt oma ooit nog terug?"

Verder in VERMIST:

- Een Belgisch politieteam en VERMIST volgen een paragnost die meent te weten waar de drie vermiste kinderen Otto zouden zijn ondergebracht.
- VERMIST haalt nieuwe feiten op in de vermissingzaak van de 25-jarige Rosa Venda Da Silva. Rosa verdween onder verdachte omstandigheden van een recreatiepark in Bakel.
- Nadat haar eigen zoontje haar werd ontnomen, verlangt Gaya meer dan ooit naar haar Colombiaanse moeder die haar als kind in de steek liet. In VERMIST het verhaal.