Ingezonden persbericht


Beautiful ArtSale in 'Stadsgalerij' Breda

Van vrijdag 16 mei t/m zondag 18 mei is er in de Stadsgalerij in Breda een eenmalige verkoopexpositie van de Bredase kunstschilder/ graficus Jan Michielsen. Zijn am-bachtelijk, technisch schilderen is sterk geworteld in de traditie van de Gouden Eeuw. Diverse onderscheidingen en eervolle vermeldingen zijn hiervan het tastbare bewijs.

Deze ArtSale betreft een greep uit zijn rijke oeuvre: portretten, stillevens, landschappen en grafiek. De kunstenaar werkt momenteel aan twee grote internationale exposities (één in Berlijn en één in New York) en zal voorlopig niet in Nederland exposeren.

Om die reden zullen alleen tijdens deze expositiedagen gereduceerde prijzen worden gehanteerd.

Gastspreker

Op vrijdag 16 mei zal Frits Achten, Hoofd Beeldende Kunst en Theater 'Nieuwe Veste' van de gemeente Breda, de verkoopexpositie officieel openen (19.30 uur).

Openingstijden

Vrijdag 16 mei: 18.00 -- 22.00 uur

Zaterdag 17 mei: 12.00 -- 22.00 uur

Zondag 18 mei:12.00 -- 20.00 uur

De kunstenaar is op deze dagen aanwezig.

Kunstveiling

Hommage aan Jan Tebbe= ,oprichter Stichting 'HomePlan'

Op zaterdag 17 mei zullen onder toezicht van een erkend notaris diverse schilderijen van Jan Michielsen worden geveild. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan 'HomePlan'. Aanvang: 19.00 uur. Voorbezichtiging tijdens openingstijden.

Stichting 'HomePlan' te Breda is een Nederlandse organisatie die zich sinds haar oprichting in 1997 inzet voor de huisvesting van de allerarmsten in ontwikkelingslanden, waaronder Mexico en Zuid-Afrika. De Stichting, die huisvesting als een mensenrecht beschouwt, wil in 2008 minstens 200 huizen realiseren voor de allerarmsten in de krottenwijken van Mexico.

Ingezonden persbericht