Gemeente Den Haag

|Datum | |

|                                           | 16 mei 2008            |
|                                           |
|                                           |                        |
|                                           |                        |
Sara Vrugt winnaar De Komeet!

SaraVrugt, van Studio vruGt, heeft de eerste prijs van De Komeet 2008 gewonnen. Vrijdagavond 16 mei ontving zij van wethouder Jetta Klijnsma (Cultuur) en Boudewijn de Blij (directeur Fonds 1818), E15.000,- voor haar ontwerp 'De Rode Draad'. Wethouder Klijnsma prees de winnares van de Haagse cultuurprijs voor jong talent, met de uitbundige parade van haar collectie van honderden rode outfits. De Haagse rapformatie Kern Koppen won de tweede prijs van E10.000, -. Publieksfavoriet Teletekst Is Dood (TID) won met 458 stemmen de publieksprijs van E 5.000,-.

De jury vond de presentatie van winnares Sara helder en enthousiasmerend, met een goed uitgewerkte artistieke visie en planning. Vooral haar plan van aanpak om inwoners van de stad bij de uitvoering van het project te betrekken, kon de juryleden bekoren. De jury vindt verder dat Sara zichzelf een enorme uitdaging stelt. Uit het rapport: "Dit project is het waard. Deze marathonmodeshow brengt plezier terug in de straat. De jury hoopt en wenst dan ook dat je in 2009 met de 'De Rode Draad' de straten van de stad op z'n kop zal zetten!"

Tweede prijs
De jury is enthousiast over de inzending 'Ongerept' van Kern Koppen. De presentatie tijdens de halve finale heeft de jury overtuigd, Kern Koppen krijgt de tweede prijs. De jury oordeelde: "Jullie hebben helder aangegeven hoe de bundel tot stand zal komen door middel van bijdrages van lokale en nationale collega rappers. De doelgroep werd helder beschreven evenals de wijze van benaderen van lezers. Het communicatieplan overtuigde dan ook van originaliteit en de jury kijkt uit naar de eerste golven van 'Ongerept' in de stad."

Publieksprijs
Stemmen voor de publieksprijs kon onder andere via de speciale site www.dekomeet.net. In totaal werden er 1289 geldige stemmen uitgebracht. Op de eerste plaats eindigde met een overgroot aantal stemmen van 458: Teletekst is Dood! De jury: "Dit jonge collectief heeft ook de jury overtuigt van hun ambitie, een waardige Publieksprijswinnaar!" Jurywinnares Sara Vrugt kreeg van het publiek 356 stemmen voor 'De Rode Draad'. Op de derde plaats staat met 264 stemmen: Kern Koppen met 'Ongerept'. Als vierde kwam Gauke Thijssen met 'Zwart Huisje' uit de bus, met 122 stemmen. Op de vijfde plaats is geëindigd met 80 stemmen: Pierre Derks met het project 'TootheHague'.

In het Nutshuis in Den Haag is een tentoonstelling te zien van de vorige winnaars. Dit jaar koos de jury de vijf finalisten uit 43 ludieke ideeën van jonge kunstenaars. De jury beoordeelt de inzendingen op artistieke kwaliteit, innovatie, bereik van jongeren en betekenis voor de stad Den Haag.

De Komeet is een initiatief van de gemeente Den Haag en Fonds 1818. Het is een stimulans voor culturele en kunstzinnige initiatieven van jonge kunstenaars en/of organisatoren. De meest vernieuwende en creatieve ideeën van jongeren tot 30 jaar komen voor de prijs in aanmerking. Kunstprojecten, cross-overs van verschillende disciplines en projecten vanuit de toegepaste kunst zijn welkom. De aanmoedigingsprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is een waardering voor een culturele prestatie.

Voor meer informatie (uitsluitend voor de redactie): Afdeling Communicatie, Melanie Marcus, telefoon 070 - 353 5819 of Directie Voorlichting en Externe Betrekkingen, Koos Maarleveld, tel. 06-21278784

You can click on the following link to retrieve your file. The link will expire in 7 days . Link: http://download.yousendit.com/FEBC45694118DAC0


---- --