Huurauto bij Holiday Cars goedkoper dan zélf een auto aanschaffen


SASSENHEIM, 20080516 -- Wie jaarlijks minder rijdt dan achtduizend kilometer per jaar, kan beter een auto huren bij Holiday Cars, dan zélf een auto aanschaffen. Eigen berekeningen tonen aan dat dit voordeel in twee jaar tijd kan oplopen tot maar liefst duizend euro.

Deze winst wordt veroorzaakt, doordat de huurprijs voor een auto veel lager ligt dan de aankoopprijs. Daarnaast hoeft bij een huurauto geen wegenbelasting te worden betaald. Bovendien is het bedrag voor de verzekeringen vrijwel te verwaarlozen ten opzichte van een koopauto. Overigens lag in 2002 het omslagpunt waarop huren financieel aantrekkelijk is dan kopen, zelfs op jaarlijks zevenduizend kilometer. De sterk gestegen kosten van het autobezit, zorgen ervoor dat dit punt nu pas wordt bereikt bij zo'n duizend kilometers meer.

Huren ook flexibeler
Deze eigen berekeningen sluiten aan bij de berichtgeving vorige week van belangenbehartiger Bovag Verhuurbedrijven. Deze stelde dat autohuren niet alleen financiële voordelen bood. Het maakt de automobilist ook flexibeler. `Want als je op vakantie gaat met het gezin, huur je een grote stationcar en als je moet verhuizen of klussen een bestelwagen. En wil je een keer met wapperende haren langs de boulevard rijden, dan huur je een cabrio,' aldus de Bovag-organisatie.

Holiday Cars unieke broker in autohuur
Holiday Cars is bemiddelaar in wereldwijde zorgeloze autoverhuur. Als partner van ondermeer Hertz, Europcar, Budget, Alamo en Dollar Rent a Car, biedt de onderneming een netwerk aan van meer dan 17.000 bestemmingen in 125 landen. Al deze bestemmingen en maatschappijen kunnen op een unieke overzichtelijke manier met elkaar worden vergeleken op prijs, voorwaarden en locaties. Bovendien biedt Holiday Cars een No-Risk Garantie, die eigen risico in geval van schade, diefstal of inbraak uitsluit (onafhankelijk hoe deze schade is ontstaan). Holiday Cars beschikt over eigen internationale verkoopkantoren. De huurauto's van Holiday Cars kunnen via alle gerenommeerde reisbureaus en online bij meer dan 1.000 website partners worden verhuurd.