AGA Medical Corporation ontvangt goedkeuring CE-markering voor de AMPLATZER(R) Vascular Plug III

AGA Medical Corporation ("AGA") maakt vandaag bekend dat de CE-markering voor het op de markt brengen van de AMPLATZER(R) Vascular Plug III ("AVP III") is goedgekeurd. Ook maakte AGA bekend dat de plug per direct beschikbaar zal zijn in de Europese Unie. De AVP III maakt deel uit van de groep vernauwingsproducten van AGA welke zijn ontworpen om bloedvaten en misvormingen van bloedvaten in het perifere vaatstelsel te vernauwen of af te sluiten.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe AVP III opnieuw een goede toevoeging aan de groep vasculaire pluggen van AGA is," zegt Franck Gougeon, voorzitter en algemeen directeur van AGA. "Ons doel is artsen te voorzien van hulpmiddelen voor de behandeling door middel van embolisatie van vaten van verschillende soorten en lengtes en met verschillende stroomkenmerken."

De AVP III is zelfuitzettend filter van nitinol dat is ontworpen voor minimaal-invasieve ingrepen via een katheter. Bij levering zit de plug met een kleine schroef aan een kabeltje gemonteerd; met dit kabeltje kan de arts de plug heel nauwkeurig in het juiste bloedvat plaatsen. Eenmaal in positie wordt het kabeltje losgeschroefd en de plug losgelaten. Dankzij de retentiediscs van het nitinolfilter wordt de positionering van de plug ook in vaten waar veel bloed doorheen stroomt, gewaarborgd.

"Ons preklinisch onderzoek wijst erop dat van al onze vasculaire pluggen de AVP III het snelst een vernauwing zal kunnen bewerkstelligen," zegt dhr. Gougeon.

De Food and Drug Administration onderzoekt op dit moment de AVP III voor marktvergunning in de V.S.

OVER AGA MEDICAL: AGA Medical Corporation, gevestigd in Plymouth, Minnesota, net buiten Minneapolis, is de marktleider in het ontwerpen van apparaten voor de behandeling van structurele hartstoornissen. De vele bijdragen en het creatieve talent van dr. Kurt Amplatz hebben ertoe geleid dat AGA een serie apparaten heeft ontwikkeld en op de markt brengt, die de behandeling van de meest voorkomende, aangeboren "gaten in het hart" - zoals het atriumseptum en het patent foramen ovaledefect - op revolutionaire wijze hebben verbeterd. Het bedrijf breidt zich op dit moment uit naar nieuwe gebieden zoals het minimaal-invasieve herstel van vasculaire afwijkingen. In medische publicaties zijn meer dan 770 artikelen verschenen die de voordelen van de apparaten van AGA Medical staven. Voorbeelden hiervan zijn verbeterde resultaten voor de patiënt, een kortere ziekenhuisopname, en een sneller herstel. De apparaten van AGA Medical, waarvan er tot op heden reeds 278.000 in gebruik zijn, hebben officieel goedkeuring gekregen en worden in 101 landen verkocht. Bezoek voor meer informatie www.amplatzer.com

CONTACT VOOR DE MEDIA:
Jake Sargent
Brunswick Group LLC

+1-202-393-7337
jsargent@brunswickgroup.com

Website: http://www.amplatzer.com

Noot voor de pers: