Gemeente Spijkenisse


Extra afvalbakken tegen zwerfafval

15 mei 2008

Afvalbakken
Op donderdag 15 mei heeft McDonald's restaurant Spijkenisse in samenwerking met de gemeente Spijkenisse en Reinis acht nieuwe afvalbakken plaatsen in de omgeving van het restaurant aan de Borgtweg.

Wethouder Jan Willem Mijnans heeft om 11.00 uur de laatste afvalbak geplaatst. De nieuwe afvalbakken zijn geplaatst om zwerfafval tegen te gaan.

"Wij zorgen ervoor dat onze gasten bij onze restaurants genoeg mogelijkheden hebben om hun afval weg te gooien. Daarom staan er op ons eigen terrein al twaalf afvalbakken. Bovendien maakt een medewerker dagelijks een rondje rond het restaurant en de directe omgeving om zwerfafval op te ruimen", vertelt Harm Menkhorst, Restaurant Manager van McDonald's Restaurant Spijkenisse. Hij vertelt verder: "De acht extra afvalbakken komen buiten ons eigen terrein te staan. Wij zullen ervoor zorgen dat de bakken geleegd worden."

De gemeente Spijkenisse neemt haar verantwoordelijkheid door de slootkanten rond de Borgtweg vier keer in plaats van twee keer per jaar te maaien. Ook komt er vanuit de gemeente een extra wekelijkse schoonmaakronde in het gebied. "De gemeente Spijkenisse gaat voor kwaliteit. Schoon, heel en veilig staan bij ons hoog in het vaandel. Dit is een eerste stap vanuit de gemeente om de samenwerking met ondernemers uit te breiden", aldus wethouder Jan Willem Mijnans.