Gemeente Zandvoort

Uiteindelijk wordt het Louis DavidsCarré groener

Onlangs heeft de gemeente een kapvergunning aangevraagd voor een groot aantal bomen om het project Louis Davidscarré te kunnen realiseren. De bomen moeten gekapt worden om het terrein bouwrijp te maken, want er gaat een grote ondergrondse parkeergarage gerealiseerd worden. Toch hoeven 'groenminnende' inwoners zich geen zorgen te maken. In het eindbeeld wordt het Louis Davidscarré groener dan dat het nu is. Bovendien zal de gemeente alle aandacht besteden aan een effectieve groenvoorziening.

Toegevoegde waarde van groen
Groen is een belangrijk onderdeel van de openbare ruimte. De bestaande bomen in het plangebied staan erg verspreid en een duidelijke structuur ontbreekt. In het voorlopig ontwerp is het kappen van ongeveer tweederde van de bomen opgenomen. In de toekomstige situatie is straks een duidelijke bomenstructuur te zien. De nieuwe bomen zullen duidelijk zichtbaar zijn, waardoor het Louis Davidscarré een erg groen karakter krijgt. Dit kan worden gezien als een toegevoegde waarde en is een sterke kwaliteit van het totale Louis Davidscarré-project. Omdat Zandvoort een echte kustplaats is gelden hier extreme weersomstandigheden. De harde zoute zeewind en de verdroging zijn de belangrijkste omstandigheden waar rekening mee wordt gehouden. Elk deelgebied krijgt een eigen boomsoort afgestemd op de functie.

Waar?
Wie de tekeningen goed bekijkt, kan al een goed beeld krijgen waar al dat groen komt. Het parkeren op het Zwarte Veld verdwijnt en krijgt ook een groene uitstraling. Daarnaast wordt de Prinssesseweg met een dubbele bomen rij ingericht. Een groene laan in het centrum zal het resultaat zijn. Ook rondom het nieuwe plein, in het centrum van het Louis Davidscarré, worden bomen geplaatst.