NEN


Normalisatietraject 'logging' gestart

donderdag 15 mei 2008, 16:51

Dinsdag 22 april is de aftrap gegeven aan het normalisatietraject 'logging'. Bij de startbijeenkomst bij NEN in Delft was een gemêleerd gezelschap aanwezig, waarbij er vertegenwoordiging was vanuit de zorgverlening, patiënten organisaties en de ICT-leveranciers.

Gedurende de middag zijn er door verschillende mensen presentaties gehouden. Allereerst is een beeld geschetst van de voorgeschiedenis van het project. Door NICTIZ is een presentatie gehouden over 'logging' binnen de AORTA structuur. Tenslotte heeft NEN een toelichting gegeven over de organisatiestructuur en de planning van het project.

Het traject moet uiteindelijk leiden tot een Nederlandse norm waarin afspraken zijn vastgelegd over wie wanneer toegang heeft gehad tot patiëntgegevens en mogelijke mutaties heeft doorgevoerd. De verwachting is dat de norm halverwege 2009 wordt gepubliceerd. Op donderdag 12 juni 2008 zal de klankbordgroep voor de eerste keer bij elkaar komen om te discussieren over de afbakening van de scope van de norm.

Noot voor de pers:
Informatie en deelname
Belanghebbende partijen die zich nog willen aanmelden voor deelname aan deze groep, kunnen contact opnemen met Petra Hendriks, telefoon (015) 2690 403 of e-mail petra.hendriks@nen.nl.

Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u contact opnemen met mr. drs. Shirin Golyardi, consultant NEN-Gezondheidszorg, telefoon (015) 2690 313 of e-mail shirin.golyardi@nen.nl.

Nieuwsbericht 15 mei 2008