Aalberts Industries
Aalberts Industries koopt Poolse producent van afsluiters voor stadsverwarming en gassystemen

Aalberts Industries N.V., met activiteiten op het gebied van Industrial Services en Flow Control, is overeengekomen om 100% van de aandelen van de Poolse onderneming Zawgaz Sp. z.o.o., gespecialiseerd in de productie van stalen afsluiters, over te nemen.

Zawgaz genereert met circa 120 medewerkers een jaaromzet van circa EUR 7 miljoen en is met haar brede portfolio aan afsluiters leverancier aan de Poolse stadsverwarmings-, petrochemische en aardgasindustrie. Zawgaz zal onderdeel uitmaken van de Deense BROEN Groep, een toonaangevende producent van o.a. stalen kogelafsluiters voor stadsverwarming- en gasdistributiesystemen in West en Oost-Europa (inclusief Rusland), de VS en China.

De acquisitie versterkt BROEN's marktpositie als leverancier op het gebied van producten voor de stadsverwarmings-, petrochemische en aardgasindustrie, markten waar BROEN al jaren actief is. De acquisitie levert daarnaast een aanvulling op BROEN's portfolio door de toevoeging van een complete range aan gasafsluiters, inclusief grote diameters, die door het uitgebreide verkoopnetwerk van de groep verkocht zullen worden. Door de activiteiten van Zawgaz te integreren met BROEN in Polen, ontstaan tevens inkoop- en productievoordelen.

De overname zal per 1 mei 2008 in de consolidatie worden opgenomen en zal direct bijdragen aan de groei van de winst. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen.

Ga voor meer informatie over Zawgaz naar: www.zawgaz.com.pl

Klik hier voor het complete persbericht in pdf