Ingezonden persbericht

Kinderen chatten met Project Inland Ice op Poolstreek

Utrecht, 16 mei 2008 - Maandag 19 mei is het zover. Kinderen van basisscholen in de regio Utrecht houden live chat-sessie met leden van het team Project Inland Ice. Het is het hoogtepunt van het educatieve programma, dat rond het project door studenten van de Marnix Academie werd ontwikkeld.

Het team van Project Inland Ice vertrok op 13 april naar Groenland, om een oversteek op ski's te maken van de westkust naar de oostkust. Na een moeilijke start, verliep de expeditie uitstekend. De laatste loodjes zijn echter weer zwaar, slecht terrein en slecht weer maken er niet gemakkelijker op.

Project Inland Ice is echter meer dan alleen een expeditie. Met het project wordt aandacht gevraagd voor klimaatverandering. En met succes, want klimaatorganisatie HIER, The International Polar Year en de Marnix Academie in Utrecht hebben zich met het project verbonden.

Educatief programma

'Waar gaan jullie naar de wc?' Dit is één van de vragen die kinderen van basisscholen stelden aan het team. In de afgelopen maanden hebben studenten van de Marnix Academie een speciaal lespakket ontwikkeld rondom het thema klimaat en klimaatverandering. In een weblog beschrijven studenten en leerlingen van de basisschool hun ervaringen met het project.

Op 19 mei kunnen de kinderen dus 'live' met het team chatten over hun ervaringen op Groenland. De videocall vindt plaats om 13.00 uur.

Viral

Rond de expeditie is ook een viral ontwikkeld. Via de viral kunnen mensen hun vrienden en bekenden oproepen om actie te ondernemen tegen klimaatverandering. De viral is te zien via www.jagersfair.nl

De chatsessie op maandag 19 mei is online te volgen via www.projectinlandice.com

Ook nadat de expeditie is teruggekeerd, zal er nog aandacht aan Project Inland Ice worden gegeven. Een documentaire team volgt Project Inland Ice al twee jaar. De AVRO zendt in juli en augustus een documentaire over de voorbereidingen en de expeditie van Project Inland Ice uit.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht