StowIt! de beste HBO Student Company van 2007-2008

StowIt!, de Student Company van negen studenten van Hogeschool Zeeland, heeft gisteren in Den Bosch tijdens de landelijke finale de concurrentie achter zich gelaten. Gestart als 1 van de 433 mini-ondernemingen in de competitie, mag StowIt! zich de beste Student Company van Nederland noemen! De studenten komen nu van 25 tot 27 juni voor Nederland uit bij de Europese finale in Brussel. Daar doen 14 landen mee.

Met hun unieke product, de StowIt! douchetas, hebben de studenten gisteren de landelijke jury in Den Bosch overtuigd. De concurrentie bestond uit vijf concepten van andere hbo-instellingen. "De concurrentie was groot, maar de jury vond ons ondernemingsplan en onze marketingstrategie erg sterk", zegt Wouter Duim, student commerciële economie aan de HZ.

Uniek product
De StowIt!! Douchetas is een uniek product: 'een opbergtas voor onder de douche'. Hij is te gebruiken als toilettas, maar ook als een tas die met alle benodigdheden in de douche kan worden opgehangen. Het unieke van de tas zit hem in het ophangsysteem met zuignappen zodat iedereen de tas aan de haakjes kan ophangen. Mede door het leuke design, de verschillende kleuren waarin de tas verkrijgbaar is én de lage prijs van Euro5,95, is het product geschikt voor een grote doelgroep. Bovendien is de tas bij aankoop gevuld met leuke producten!

Verdubbeling van de omzet
Tom Stroo, woordvoerder van StowIt!; "De bestellingen stromen binnen! Onze omzet is binnen 1 dag verdubbeld. Onze investering hadden we na onze eerste grote order al terugverdiend en nu kunnen onze aandeelhouders zeker op winst rekenen."

Studenten van diverse opleidingen
Het project Student Company maakt onderdeel uit van de lesprogramma's van de HZ opleidingen. StowIt! bestaat uit 9 studenten van de opleidingen Management, Economie en Recht, Bedrijfseconomie, Commerciële Economie en International Business and Languages.
Sandra Kapetijn, begeleidend docente van deze onderneming: "Studenten maken door dit project, dat steeds één studiejaar loopt, kennis met de verschillende facetten van het ondernemerschap. De samenwerking binnen deze groep verloopt heel goed. Dit is natuurlijk een belangrijke succesfactor bij het opstarten en succesvol runnen van een eigen onderneming.
De studenten gaan nu aan de slag om de puntjes op de i te zetten voor hun presentatie in Brussel."