Ingezonden persbericht


PERSBERICHT NIJMEGEN DEVILS
Hieronder treft u een nieuwsbericht aan van Nijmegen Devils, het eredivisie ijshockeyteam van Nijmegen.

######################################

Devils breidt selectie verder uit

Dar Devils heeft de selectie voor het komende seizoen versterkt met de jeugdige Duitse verdediger Lorenz Schneider. Deze speelde de afgelopen drie jaar bij de oudste jeugd van Krefeld. Timothy Gerritsen en Remo Speijers ontvingen een contractverlenging.

Dat heeft de Nijmeegse ijshockeyclub bekendgemaakt. De nieuwe coach van Nijmegen, Frank Gentges, had de afgelopen jaren de jeugd van Krefeld onder zijn hoede en kent de 19-jarige Schneider dan ook goed. 'Bij zijn aantreden was al gesteld dat er mogelijk enkele jonge spelers uit Duitsland zouden komen. Lorenz is een solide verdediger en we zijn blij dat hij het komend seizoen in Nijmegen speelt', zegt de woordvoerder van de Devils.

Schneider speelde vorig seizoen 36 wedstrijden voor de hoogste juniorenploeg van Krefeld, waarmee hij de halve finales van de play-offs wist te bereiken. Schneider nam twee goals en veertien assists voor zijn rekening. Hij speelde bij de jeugd van Krefeld samen met de twee Nijmeegse talenten Nardo Nagtzaam en Levi Houkes.

Timothy Gerritsen is inmiddels al enkele jaren een vaste waarde bij Nijmegen. In 33 wedstrijden tekende hij voor twee goals en vijf assists. 'Timothy wordt nog ieder jaar beter. Een prima speler met een goede wedstrijdmentaliteit. Bovendien is het een jongen uit de eigen opleiding', zegt de tevreden woordvoerder van Nijmegen. Timothy Gerritsen wordt tijdens het komende seizoen twintig jaar.

De deze week 22 geworden Remo Speijers keerde vorig seizoen na seizoenen in Heerenveen en bij de jeugd in Essen terug in Nijmegen. Hij had één goal en twee assists in 31 wedstrijden voor Dar Devils. 'Remo is een hardwerkende speler met potentie. Tijdens de afgelopen weken heeft hij indruk gemaakt op Frank Gentges en we rekenen erop dat hij het komende seizoen opnieuw ooruitgang zal boeken. Een fijne speler voor onze selectie.'

######################################

EINDE PERSBERICHT