Gemeente Rheden

Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2008 / Mei / Kap Bloemersstraatte...

Kap Bloemersstraatterrein Dieren

Alsnog weigering kapvergunning Burg. Bloemersstraatterrein in Dieren Voor de ontwikkeling van het Burgemeester Bloemersstraatterrein in Dieren is, voor de realisatie van een school, brandweerkazerne en woningbouw een kapvergunning nodig. De kap van 65 bomen is nodig om de bouw mogelijk te maken en om wegen, paden en parkeerplaatsen te kunnen realiseren. Ook op de locatie van de bodemsanering zullen bomen verdwijnen.
Om dit alles mogelijk te maken is tijdig een procedure voor de kapvergunning gestart. Aangezien de bouwplannen in een vergevorderd stadium waren, heeft de gemeente - vooruitlopend op de definitieve bouwaanvragen - kapvergunning aangevraagd voor de bomen die dienen te verdwijnen voor de realisering van de (bouw)plannen.

Tegen de op 17 december 2007 verleende kapvergunning voor het Burg. Bloemersstraatterrein zijn twee voorlopige voorzieningen aangevraagd en vijf bezwaarschriften ingediend.
Zowel de voorzieningenrechter als de commissie bezwaarschriften constateerden dat er voor het plan nog geen bouwaanvraag was ingediend. Hiermee is men van mening dat daarmee onvoldoende zekerheid bestaat op welke wijze de uitvoering van de bouwprojecten zal gebeuren en dat daardoor wellicht onnodige bomenkap plaatsvindt. De gemeente volgt het advies op van de commissie bezwaarschriften, en weigert alsnog de verleende kapvergunning van 17 december 2007. Dit besluit heeft het college op 24 april 2008 genomen. Het besluit vindt u bij de Bekendmakingen in de Rhedenaar van 14 mei 2008.

Voor de ontwikkeling van de locatie blijft de kap van de bomen noodzakelijk. Inmiddels is de bouwaanvraag voor de gemeentelijke gebouwen ingediend. Voor de bouw van de school, gymzaal en brandweerkazerne en de noodzakelijke sanering, zal de gemeente op basis van deze bouwaanvraag en het saneringsplan een nieuwe kapvergunning aanvragen.
Op een informatieavond zal het herplantplan met belangstellenden besproken worden. Hiervoor worden ook de bezwaarmakers uitgenodigd. Reageer

Nieuws


* Actueel

* 2008

+ Mei

+ April

+ Maart

+ Februari

+ Januari

* 2007

* 2006

* 2005

* 2004

* 2003

* 2002

* 2001

* De Rhedenaar

DigiD

Mijn Gemeente

---

Uitgelicht

---

Gerelateerde informatie

Contact

Hoofdstraat 3
6994 AB De Steeg
T (026) 49 76 911
F (026) 49 76 518

Postbus 9110
6994 ZJ De Steeg
Home
headerfoto

Zoeken

Zoeken

Trefwoord

____________________
Zoek

Uitgebreid zoeken

Ondersteunende navigatie


* Home |

* Actueel |

* Adressengids |

*

*

---

Hoofdmenu

* Digitaal Loket

* Wonen & Leven

* Politiek & Organisatie

* Ondernemen

* Bezoeken

Contactblok


* Belangrijke telefoonnummers

---