Rechtbank Rotterdam


Burgemeester Opstelten opent Informatiecentrum Rechtspraak in Rotterdam

Vandaag is het Informatiecentrum Rechtspraak in de rechtbank Rotterdam officieel geopend door burgemeester Opstelten. Met een bijzondere openingshandeling omlijst met dans en percussie werd de samenwerking door de partners verbeeld en bekrachtigd. Met het Informatiecentrum Rechtspraak wil de rechtbank haar bezoekers sneller en efficiënter helpen. Samen met het Juridisch Loket, het OM en de Sociaal Raadslieden Rotterdam is gewerkt aan dit voor Nederland unieke initiatief.

Bij het informatiecentrum Rechtspraak kunnen bezoekers van de rechtbank terecht voor juridische hulp en alternatieve vormen van conflictoplossing op één locatie. De deelnemende partijen verwijzen immers aan elkaar door. Sinds maandag 28 april werken het Mediationbureau van de rechtbank Rotterdam, de Centrale Balie van de rechtbank Rotterdam en het OM, en het Juridisch Loket reeds samen in het nieuwe gebouw. Vandaag werd officieel geproost op de samenwerking. De Sociaal Raadslieden Rotterdam nemen in september van dit jaar hun plek achter de balie in. Dan kunnen bezoekers van de rechtbank ook bij het Informatiecentrum terecht voor het opstellen van brieven en bezwaarschriften en het invullen van moeilijke formulieren.

Atelier Kempe Thill uit Rotterdam tekende voor het transparante ontwerp van het gebouw waarin het Informatiecentrum Rechtspraak is gevestigd. Een ingewikkelde opdracht aangezien het gebouw het zicht vanuit de Galleria naar buiten niet mocht blokkeren. Het resultaat is een pand volledig van glas, waar vanachter een lange balie alle partijen zich presenteren en waar ruimte is voor persoonlijke gesprekken in af te sluiten ruimten.

Voor vragen, bel Wendy van Nassau, senior communicatieadviseur, 010-297 22 17.

Bron: Rechtbank Rotterdam Datum actualiteit: 16 mei 2008 Naar boven