Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Polen en Oost-Europeanen in Rotterdam

* Doelstelling Rotterdam Climate Initiative te hoog
* Wijkgebouw Kamelia

* Keuzevrijheid voor klanten van de gemeentelijke overheid
* Wachtlijsten Kredietbank

vrijdag, mei 16, 2008

Rel op bevrijdingsdag bewust uit het nieuws gehouden

Na afloop van het bevrijdingsfestival trok een groep jongeren een spoor geweld en vernielingen door het centrum van Rotterdam. Vreemd genoeg werd hier in de politieberichten en vanuit het stadhuis geen enkele mededeling over gedaan.

Hennie van Schaik

Na afloop van het festival bij de Erasmusbrug trok een groep opgefokte jongeren over de Lijnbaan en richtte vernielingen aan. Bewoners en omstanders werden bedreigd en uitgescholden. De ongeregeldheden en vechtpartijen hadden in elk geval diverse vernielingen tot gevolg, onder andere aan een ijssalon aan de Karel Doormanstraat, en minstens
1 gewonde.

Bewoners van de Jan Evertsenplaats hadden goed een goed overzicht over de situatie en verbaasden zich over de geringe inzet van politieagenten, die de relschoppers vrijwel ongemoeid lieten. Nog meer verbaasden zij zich over het feit dat er de volgende dagen geen enkele mededeling over het incident werd gedaan.

Als hier door politie en stadsbestuur bewust geen ruchtbaarheid aan werd gegeven, laat de reden zich licht raden: deze incidenten halen het veiligheidsimago van de stad onderuit. Ook ging het hier weer om de genoegzaam bekende groep overlastgevers, en het politiek correcte college wil hier zeker op bevrijdingsdag geen kwaad van spreken.

Leefbaar raadslid Hennie van Schaik zal dit tijdens de raadsvergadering van 22 mei aan de orde stellen.

Door Ton op 2008 05 16

hebben ze geen foto's genomen?
Page 1 of 1 pages