Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 097

datum: 25 april 2008

Ontwerpwedstrijd voor logo en huisstijl Wagenwerkplaats

Ontwerpers, vormgevers en andere creatieven uit Amersfoort worden uitgedaagd om een logo en huisstijl te ontwerpen voor de Wagenwerkplaats. Dit terrein, naast het station, is volop in ontwikkeling. Eigenaar NS Poort, de gemeente Amersfoort en het burgerinitiatief Wagenwerkplaats hebben de wedstrijd uitgeschreven. De winnaar wordt bekend gemaakt op 30 mei aanstaande, tijdens de "Week van de Wagenwerkplaats".

De Wagenwerkplaats is een bijzonder gebied in het midden van de stad Amersfoort en kent een rijke historie. Nadat hier bijna 100 jaar treinen zijn onderhouden, krijgt het terrein een nieuwe bestemming. Cultuur, creativiteit en onderwijs krijgen er alle ruimte en de monumentale gebouwen worden gerestaureerd.

Bij de nieuwe bestemming hoort ook een eigen gezicht in de vorm van een logo en een huisstijl. De drie partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het terrein, NS Poort, de gemeente Amersfoort en het burgerinitiatief Wagenwerkplaats dagen creatief Amersfoort uit om voorstellen te doen. Een deskundige jury zal de ontwerpen beoordelen op originaliteit, toepasbaarheid en mate waarin het aansluit bij de identiteit van het gebied. Het winnende ontwerp zal de komende jaren alle uitingen van de Wagenwerkplaats sieren. De winnaar van de wedstrijd krijgt bovendien een treinretour Parijs voor twee personen.

Barend Kuenen van NS Poort, de eigenaar van de grond en de historische gebouwen, licht het initiatief toe: "Participatie en samenwerking zijn dé sleutelwoorden bij de ontwikkeling van dit gebied. We vonden het daarom gepast om bij het ontwerpen van een huisstijl ook de inwoners van de stad te betrekken. In plaats van één bureau een paar voorstellen te laten doen, geven we heel creatief Amersfoort een kans ideeën in te sturen."

Tot 16 mei aanstaande kunnen ontwerpen worden ingezonden. Ontwerpen kunnen gestuurd worden naar Dietz Communicatie, Bemuurde Weerd O.Z. 37, 3514 AP Utrecht. Informatie over de wedstrijd kan worden opgevraagd via ontwerpwedstrijd@dietzcommunicatie.nl en is te vinden op www.amersfoort.nl/wijken (kijken bij Soesterkwartier, NS Wagenwerkplaats), op www.siesta-amersfoort.nl en op de nieuwe website www.wagenwerkplaats.nl, die binnenkort gelanceerd wordt.

Op vrijdag 30 mei zal tijdens de Week van de Wagenwerkplaats de winnaar bekend worden gemaakt.



Gemeente Amersfoort