Gemeente Dordrecht


Dordrecht, 16 mei 2008

Persbericht

Straatfeesten goed voor buurt en wijk

Jaarlijks biedt de gemeente Dordrecht haar burgers de mogelijkheid om samen met de buren een feest te organiseren voor straat, buurt of wijk. Ook dit jaar kunnen inwoners van Dordrecht een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage voor hun feest. De straatfeesten kunnen van 1 juni tot en met 30 september worden gehouden.

In 2004 startte de eerste straatfeesten. In de tussenliggende jaren vonden steeds meer bewoners de weg naar de gemeente voor een bijdrage in de kosten. In 2005 werden 112 straatfeesten gehouden en in 2006 130. In 2007 waren het er 120.

Bewoners erg enthousiast
Uit de laatste enquête, die gehouden is onder de deelnemers, blijken de meeste bewoners erg enthousiast te zijn en er ieder jaar weer naar uit te kijken. Het gaat ze niet alleen om de gezelligheid. De respondenten geven aan dat het ook belangrijk is dat zij elkaar door een straatfeest beter leren kennen. Na een straatfeest zoeken buurtbewoners elkaar eerder op en voelen zich veiliger in de straat. Over het algemeen nemen dertig tot vijftig buren deel aan het straatfeest. Het feest varieert van het gezamenlijk barbecueën tot een straat volop activiteiten.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage dient wel aan een aantal randvoorwaarden te worden voldaan. Een daarvan is dat er minimaal vijf buren het straatfeest organiseren.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.dordrecht.nl/wijken.