Gemeente Dordrecht


Dordrecht, 16 mei 2008

Persbericht

Schoner en groener in Stadspolders

Bewoners Frida Katz-erf en Albert Camus-erf samen aan de slag Schone straten, geen rommel op de stoep en vooral een gezellige sfeer. Dat willen de bewoners van het Frida Katz-erf en het Albert Camus-erf. Op woensdag 21 mei steken de buurtbewoners, samen met woningcorporatie Interstede en de Gemeente Dordrecht, de handen uit de mouwen. De komende maanden zijn er in Stadspolders nog diverse andere activiteiten gepland.

Met bezems en emmers sop worden de huizen en erven op 21 mei schoon gemaakt. Voor het grofvuil komt er die dag een extra container. Het initiatief komt van de bewoners. Zij willen zelf actief een steentje bijdragen aan de verbetering van de buurt. De gemeente en woningcorporatie Interstede ondersteunen dit initiatief en stellen bezems, emmers, zemen en andere schoonmaakmiddelen ter beschikking. Het blijft niet alleen bij deze schoonmaakdag.

Plantendag
Ook wordt het groen in de buurt verfraaid. Buurtbewoners kunnen op 30 mei tegen kostprijs plantjes kopen op de speciaal voor hen georganiseerde plantenmarkt. De bewoners krijgen op deze dag allemaal een wegwerpcamera waarmee zij de mooiste tuin of het mooiste balkon in de wijk op de foto kunnen vastleggen. De dag wordt afgesloten met een barbecue georganiseerd door de bewoners van het Frida Katz-erf. De bewoners van het Albert Camus-erf zijn dan de eregasten.

Prijsuitreiking
Wethouder Jan Lagendijk maakt tijdens de prijsuitreiking op 12 juni de winnaar van de fotowedstrijd bekend. Wat er te winnen valt, blijft nog even een verassing. De dag wordt afgesloten met een maaltijd, klaargemaakt door de bewoners van de twee erven.




Gemeente Dordrecht