Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Solipsis organiseert seminar Performance Management met QlikView

Onder andere de Gemeente Delft toont hoe zij Qlikview heeft ingezet

Brakel, 16 mei 2008 - ICT-dienstverlener Solipsis b.v. organiseert op donderdag 19 juni aanstaande een seminar over het gebruik van de Business Intelligence tool QlikView. QlikView is een toonaangevende en bekroonde Business Intelligence-oplossing van QlikTech voor het inzichtelijk maken en verbeteren van resultaten. Het seminar vindt plaats in de Euromast te Rotterdam.

De basis, de data (de informatie) die met deze tool verwerkt wordt, is binnen elke organisatie aanwezig maar veelal slecht toegankelijk. QlikView stelt organisaties in staat om op een gemakkelijke manier bedrijfsanalyses uit te voeren, zónder de beperkingen of kosten van de traditionele BI-tools. QlikView is ontworpen vanuit een zeer eenvoudige filosofie: de werking van QlikView moet net zo verlopen als de denkwijze binnen het menselijk brein.

Kenmerken?
Y Flexibel... een ongelimiteerd aantal dimensies is toegestaan en metingen kunnen binnen seconden worden aangepast. Y Gebruiksvriendelijk... Eindgebruikers hoeven niet te worden opgeleid en klikken zich met gemak een weg door de toepassing. Y Geïntegreerd...Dashboards, analyses en rapporten, in een enkele oplossing resulteren in een en met een enkele structuur. Y Lage kosten...Veel goedkopere, kortere implementaties resulteren in een snelle ROI.

Programma
Na ontvangst met business lunch demonstreren specialisten en managers van Solipsis en QlikTech de mogelijkheden van de software. Tijdens de korte middagsessie wordt duidelijk uiteengezet hoe managementinformatie eenvoudig met deze tool ontsloten kan worden, ongeacht het bronsysteem. Binnen ieder bedrijf kent elke afdeling hier een eigen invalshoek voor. Een verkoopafdeling stuurt haar plannen bij op basis van actuele inkoopresultaten, terwijl de directie een overview wil hebben van de prestaties van alle afdelingen binnen haar bedrijf. Om de diversiteit van toepassingen te laten zien is er ook een demonstratie van een speciaal voor het komende EK op QlikView gebouwde voetbalmonitor. De analyses die hiermee kunnen worden gemaakt laten verrassende resultaten zien. Aansluitend staat de klantencase van de Gemeente Delft op het programma. Marie José Klok, Teammanager Personeelsinformatie vertelt over de organisatie van de HRM-informatievoorziening met toepassing van QlikView. Na de pauze zal Marie José Klok ook een demo geven over de QlikView HRM-toepassing en aantonen hoe dagelijks gemonitord en gestuurd wordt op issues als ziekteverzuim, mobiliteit en formatie/bezetting. Na afloop van het seminar is er tijd om met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

Agenda-informatie
Seminar: Performance Management met QlikView Datum: 19 juni 2008
Locatie: Euromast, Rotterdam
Tijd: Vanaf 12:15 uur (ontvangst met lunch) Organisatie: Solipsis, Marktplein 2, 5306 BA in Brakel


Deelname is (na aanmelding) gratis. Meer informatie over het programma of aanmelden via: www.solipsis.nl

Over Solipsis b.v.
Solipsis b.v. is sinds 1990 actief als dienstverlenende onderneming in de ICT. Solipsis is gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en management informatiesystemen, het beheren van computers en netwerken en het ontwikkelen van Enterprise Document Management Systemen. Het ontwikkelen van management informatiesystemen (Business Intelligence) wordt al sinds 1996 uitgevoerd. Solipsis werkt voor 600 (inter)nationale klanten. De aanhoudende groei van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept, dat Solipsis weet waarover het praat en staat voor wat het doet. De filosofie van Solipsis is vervat in de woorden: 'Comfort Class in ICT'. Wensen op het IT-vlak worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Kwaliteit van de dienstverlening staat bij Solipsis hoog in het vaandel. De klanten moeten zich als resultaat van dit alles comfortabel voelen bij de dienstverlening. Voor meer informatie: www.solipsis.nl

Over QlikTech
QlikTech is opgericht in 1993 als een consultancy bedrijf. Het kantoor was gevestigd aan het Ideon in Lund, Zweden, op een van de oudste wetenschapsparken in de wereld. Een van de eerste taken van de oprichters was het ontwikkelen van een tool voor het analyseren van multi-dimensionele data. Vanaf het eerste moment dat deze consultancy uitdaging opgelost was, merkten de oprichters dat het analyseren vanuit diverse bronnen een algemeen probleem voor veel bedrijven was, en nog steeds is. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van AQLTM (Assosiative Query Logic), een methode welke het mogelijk maakte om data te laden en te combineren vanuit diverse databases. AQL werd gepatenteerd in 1994.

QlikTech heeft wereldwijd meer dan 3.600 klanten in 58 landen en elke twee werkdagen komen er 15 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan honderd partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV. Meer informatie is te vinden op: www.qliktech.nl



Ingezonden persbericht