Ingezonden persbericht


Persbericht

Albert Heijn recept direct op Payter-mobiel

Innovatieve dienst met mobiel in Albert Heijn

Rotterdam, 16 mei 2008 - Vanaf vandaag start een nieuwe, innovatieve mobiele dienst van Payter in de Albert Heijn supermarkt op de Lijnbaan in Rotterdam. Dit is een onderdeel van de grootschalige Payter-proef. Deelnemers aan deze proef met mobiel betalen in Rotterdam kunnen nu Albert Heijn recepten tijdens het winkelen direct op hun mobiele telefoon ontvangen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van zogenoemde 'Smart Tags'. Dit zijn slimme en heel kleine chips die verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld posters, tijdschriften of winkelschappen.

Interactief weekmenu

Vanaf vandaag hangt in de Albert Heijn bij de ingang een poster met daarop het Allerhande weekmenu en vijf dagrecepten (zie afbeelding hiernaast). In de poster zitten zes 'Smart Tags'. Door de mobiele telefoon hier dichtbij te houden, wordt direct de boodschappenlijst met ingrediënten van het recept, door middel van een SMS, naar de telefoon gestuurd. Gelijktijdig krijgt de gebruiker een e-mail met de receptbereiding.

Rotterdammers die deze nieuwe mogelijkheden én het mobiel betalen met Payter in 50 winkels ook willen uitproberen kunnen zich nu nog aanmelden om mee te doen aan het tweede deel van de proef via www.payter.nl.

Oneindig veel mogelijkheden

In de zomermaanden worden naast deze recepten ook andere diensten van Payter in samenwerking met de Albert Heijn geïntroduceerd, zoals adviezen en bij schappen, productinformatie en acties. Beeldmateriaal van Payter is te downloaden via: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=76


- EINDE BERICHT -

Over Payter

In 2006 is Payter gestart met het ontwikkelen van een betaalsysteem via de mobiele telefoon waarmee consumenten onder meer in winkels kunnen betalen. In augustus 2007 startte Payter als eerste bedrijf in Nederland met een vooruitstrevende, grootschalige test in Rotterdam. De deelnemers aan deze proef kunnen in meer dan vijftig winkels als eerste in Nederland ook echt met hun mobieltje betalen. Hiernaast is er nog veel meer mogelijk via dit systeem, zoals het reserveren van toegangskaarten, het aanvragen van informatie en het doen of ontvangen van speciale aanbiedingen, die aan de kassa automatisch verrekend worden. Ook deze toepassingen zullen in een later stadium tijdens de proef in Rotterdam worden getest. Payter BV, gevestigd in Rotterdam, is een jong, innovatief en zelfstandig bedrijf dat met de introductie van mobiel betalen nieuwe communicatietechnologieën en marketingconcepten verkent. Meer informatie en een demo op: www.payter.nl.