Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 22 januari 2008
Winnaar Urban Dance Concours naar Los Angeles
Vincent Vianen proeft drie maanden van het Amerikaanse dansleven

Vincent Vianen, winnaar van het eerste Urban Dance Concours (UDC), vertrekt 16 mei voor drie maanden naar Los Angeles. Op 17 juli 2007 won Vincent tijdens de finale van het UDC een studiebeurs ter waarde van 10.000 Euro. De beurs is bedoeld om zich als Urban Dancer verder te ontwikkelen.

In Los Angeles gaat Vincent dansen bij de drie grootste dansstudio's: het Millenium Dance Complex waar het televisieprogramma Dance Life met Jennifer Lopez wordt opgenomen, het Edge Performing Arts Centre en de Debbie Reynolds Dance Studio. Naast danslessen wordt Vincent klaargestoomd voor audities en dansopdrachten in de Verenigde Staten.

Het Urban Dance Concours is een nieuw concept in Nederland: een competitie voor Urban Dancers tussen 18 en 29 jaar, waaraan deze individueel deelnemen. UDC werd onder meer mogelijk gemaakt door SKVR, Kunst Onder Andere, Codarts, subsidie Europese Unie, Scapino Ballet, Urban Dance Academy, VSB Fonds, Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam en het World Music & Dance Centre.

Vincent Vianen (1984) is danser, choreograaf, model, dansdocent en acteur. Op jonge leeftijd kwam hij in contact met de entertainmentwereld. Hij danste in diverse showcases, concerten (Kelis, Pepsi Street Dance Contest (1ste plaats), Nike danceshow, Hi promo tour Justin Timberlake, Mary J. Blige, KCI & Jojo) en videoclips (o.a. Ali B, Yes-R, Men2B, Elise, Glennis Grace, Jk). Op televisie was hij te zien in afleveringen van Spetter (Nickelodeon), Grijpstra & De Gier en Alex FM. Vincent speelde ook mee in de film Afdwalen van Chris Westendrop. Op dit moment speelt hij in de musical HAIR.

www.vincentvianen.nl