Donderdag 15 mei 2008
Deze week in FEM Business (week 20, vanaf vrijdag 16 mei in de kiosk)


Wouter Bos: klappen kredietcrisis vallen mee
Waarom ontspringt Nederland de dans?
Nederlandse financiële instellingen hebben aan de kredietcrisis tot nu toe niet veel meer dan een blauw oog over gehouden. FEM Business sprak over de oorzaken daarvan met minister Bos van Financiën. Conclusie: 'Het is een combinatie van mazzel, verstandig management en goed toezicht.'

De ontmanteling van ABN Amro
Het opknippen van dé bank is in volle gang. Werknemers van ABN Amro maken zich grote zorgen over hun toekomst. Ondertussen ontpoppen de eens zo bevriende opkooppartners zich langzaam tot concurrenten van elkaar. En: hebben ze achteraf geen spijt van hun peperdure aanschaf?

Pensioenen nieuwe tijdbom in VS
Alle aandacht in de VS gaat uit naar de subprime-crisis, maar aan de horizon duikt alweer een nieuw omvangrijk probleem op. Het Amerikaanse pensioenstelsel is op drijfzand gebouwd, waarschuwt financieel expert Richard Lowenstein. De gevolgen zullen enorm zijn.

Mars neemt Wrigley over: 23 miljard dollar
Waar haalt Mars ­ midden in de kredietcrisis ­ zoveeveel geld vandaan om Wrigley over te nemen? Door de overname is Mars de grootste zoetwarenfabrikant ter wereld geworden. Warren Buffett, tevens grootaandeelhouder van Coca-Cola, bood de helpende hand.

Verder in dit nummer:

â- Tiscali rekent af met de Nederlandse fiscus: 5,4 miljoen euro. â- Kan Pieter van Oord alle aandeelhouders aan boord houden? â- Sarkozy is één jaar aan de macht - en de schatkist is leeg. â- Doemdenken in Genève hindert de vrijhandel.

Informatie Arne van der Wal 06-22313718, Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)