MvRO richt vestiging Marqt volledig in stijl in


ZALTBOMMEL, 20080516 -- Makers van RetailOmgevingen (mvRO) uit Zaltbommel verzorgt de afbouw van de tweede vestiging van Marqt, in Haarlem. Marqt is een `marktplaats' waar de consument direct van de producent zijn dagelijkse boodschappen koopt. mvRO is verantwoordelijk voor de hele inrichting van de winkel-omgeving. Naar verwachting is de winkel deze zomer gereed voor de grote opening.

mvRO verzorgt de gehele inrichting van de winkel, van het plaatsen van de wanden tot het neerzetten van de koelinstallaties. Het interieur moet straks een klassieke frisheid uitstralen, zodat het karakter van het monumentale gebouw ook binnen terugkomt. Het pand heeft een aanzienlijke oppervlakte: zo'n 900 m2. In overleg met de architect begint mvRO zo snel mogelijk met de afbouw.
Marqt hecht waarde aan de eigenheid van gebouwen. Dus wordt de nieuwste winkel, net als de eerste vestiging in Amsterdam, een gebouw met uitstraling. Aan mvRO de taak om diezelfde uitstraling ook binnen, in de inrichting van de winkel, terug te laten komen. Daarnaast wil Marqt de inrichting benutten om de producten zoveel mogelijk in de schijnwerpers te zetten.

Winkelconcept
Marqt is geboren uit een idealistisch concept. Het wil zoveel mogelijk overbodige schakels tussen producent en consument wegnemen en zo zorgen voor lekker, gezond en duurzaam eten. Het contact met mvRO ontstond via de architect van Marqt, Mark van der Geest. Hij had eerder met mvRO samengewerkt en raadde ook nu aan met hen in zee te gaan. Het pand in Haarlem is een gebouw met allure. Marqt heeft namelijk een hekel aan de vervlakking van het Nederlandse straatbeeld: op iedere hoek van de straat dezelfde reclameborden, overal dezelfde gevels.

Vol vertrouwen
Het wordt een flinke klus voor mvRO. Medeoprichter Quirijn Bolle van Marqt heeft er alle vertrouwen in: "mvRO heeft een berg ervaring op dit vakgebied. Ik ben er van overtuigd dat ze samen met de architect een winkel maken die voldoet aan onze wensen; het gebouw en onze producten optimaal tot hun recht laten komen. Bovendien zijn wij als startende ondernemers erg blij met hun turn-keyoplossingen: we geven de afbouw met een gerust hart uit handen!"

mvRO
mvRO maakt retailomgevingen volgens de turn-keyformule. De opdrachtgever krijgt bij de oplevering een volledig afgewerkt pand terug. De winkel kan bij wijze van spreken de volgende dag geopend worden. Die resultaten zijn mogelijk dankzij een team van specialisten met een degelijke ervaring. Ook flexibiliteit speelt een belangrijke rol. Zo werkt mvRO samen met opdrachtgevers toe naar de opening van hun zaak.

Fotobijschrift: Bij Marqt komen de producten optimaal tot hun recht.





mvRO