Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fontys Dansfestival 2008 in Tilburg

Festivalperiode: 16 t/m 23 mei 2008

Het elfde Fontys Dansfestival geeft voor zowel het publiek als de deelnemers zelf een uitdaging om in een internationale context "dans" te beschouwen. Niet alleen nemen vele studenten van Dansopleidingen uit Europa, Afrika en Azië deel aan dit unieke festival. Dit festival geeft mogelijkheden om dans in een Europees, maar beter nog, een Mondiaal perspectief te zien.

Jonge talentvolle dansers, tezamen met de choreografen, ontmoeten elkaar in het Fontys Dansfestival. Leren van elkaars cultuur en kwaliteiten staat voorop naast de ontmoeting met het publiek in gezamenlijke voorstellingen. In deze 11de aflevering wordt het publiek deelgenoot van wervelende avonden vol hedendaagse dans uit dertien verschillende landen. Zelden is er de gelegenheid om zo een grote diversiteit aan dans te ontmoeten. De danskunst in traditie en vernieuwing geeft een kijk op de wereld waarin we bruggen bouwen in plaats van discrimineren of oorlog voeren. De dans stimuleert in haar emotie en beweging een reis naar fantasie en vrijheid voor elk individu en draagt bij tot een humane en democratische wereld.

De openingsvoorstelling 'a global connection of Urban Dance' op 16 mei zal een spektakel worden vanuit de Urban-culturen die zich vermengen en samen de uitdaging aangaan tot een theatraal gebeuren. Centraal staat daarin het uitgangspunt "traditie en vernieuwing" binnen de context van interculturaliteit. Hierbij maken we een link met het initiatief van TilburgDansstad, waarin alle organisaties op het gebied van dans samenwerken om een sterk beeld te creëren dat Tilburg werkelijk een internationale dansstad is geworden. Voor de openingsvoorstelling zijn drie choreografen komende uit drie verschillenden achtergronden qua Urban-cultuur(Afrika, India en Europa) gaan werken met eerste en tweede jaar studenten van Fontys Dansacademie. Joshua Trebi, Nishant Bhola en Niels van der Steen hebben Urban dansculturen samen gebracht binnen een theatrale omgeving. Daaraan toegevoegd is een werkproces met eerste jaar studenten van de Fontys Circus Academy and Performance Art. Het concept werd ontworpen door Jacques van Meel en de regie is in handen van de Canadese choreografe Marlise McCormick.

Meer dan honderd jonge gedreven dansstudenten willen tijdens de 8 dagen van dit festival een unieke boodschap uitdragen. Elke avond zijn een of meerdere voorstellingen gepland wisselend van samenstelling. Kunst en podium, Kunst en debat, Kunst en engagement zijn pijlers in een nieuwe samenleving. Door alle gedreven dansers wordt U van harte uitgenodigd om te komen kijken naar één of meerdere voorstellingen van het Fontys Dansfestival 2008!

Informatie: www.fontys.nl/dansacademie - T. 0877 878 188 - Dansacademie@fontys.nl ////////////EINDE PERSBERICHT////////////


Ingezonden persbericht