Ingezonden persbericht


Persbericht:

Ragtag&Bobtails in Zwolle


---

Vrijdag 16 mei zal Ragtag&Bobtails in Hedon, Zwolle, een show geven tijdens de finale van de 'Nederpopprijs'. Samen met 4 Belgische bands strijden zij om de felbegeerde titel en de prijzen.

De voorronde in Antwerpen, waar overigens geen publiek te bekennen was, was voor de jury niet doorslaggevend. Wel bleek Ragtag&Bobtails met kop en schouders publiekslieveling te zijn waardoor zij zich via de stemming op de site van de Nederpopprijs plaatste voor de finale. De Nederpopprijs finale begint om 8 uur 's avonds en de toegang is gratis.

De naam Ragtag&Bobtails staat symbool voor een mix van verschillende persoonlijkheden en muzieksmaken, die in één band zijn vertegenwoordigd. De sound, voor zover te categoriseren, is een combinatie van Hip Hop en Jazz. Steady basslijnen en drums leveren de basis voor het jazzy werk van de toetsenist en de saxofonist. Dit muzikale geheel ondersteunt de Nederlandstalige rapper, die met verse flows de spreekwoordelijke puntjes op de I zet. Samen zorgt dit voor een origineel en verfrissend geluid.

Ragtag&Bobtails deed hometown Apeldoorn meermalen op haar grondvesten trillen. Gevolg is een vaste fanbase, twee hoofdprijzen (Plugged! & Apeldorn Gekkenhuis!) en een aanzienlijke hoeveelheid extra leven in de Veluwse brouwerij.

Met recentelijk de release van debuutplaat 'Losse Flarden' is een eerste signaal afgegeven.

Het is 2008 en Ragtag&Bobtails komt naar je toe!

16 mei rockt Ragtag&Bobtails Hedon in Zwolle, 23 mei zullen ze weer in Café Jeroen spelen. 27 mei laten ze, tijdens de RAGweek, Utrecht trillen op haar grondvesten en 29 mei spelen ze in Merlyn in Nijmegen.

Tevens is een samenwerking met een groep jonge filmmakers uit Apeldoorn gestart. Ragtag&Bobtails zal de soundtrack van de film 'Echo' verzorgen.


---

Bas Wessels,
Drummer/contactpersoon RagTag&BobTails

bas@ragtagandbobtails.nl
06-51776710
http://www.ragtagandbobtails.nl
http://www.myspace.com/ragtagbobtails

---