Ingezonden persbericht


Expositie Thuis in Limburg

Het is wat om bekend te zijn. Zeker als je door kunstenaar Lou Thissen verbeeld bent. Eeuwige roem op doek. Onder het motto 'Thuis in Limburg' heeft de kunstenaar Lou Thissen een serie schilderijen gemaakt over bekende Limburgers. Deze werken maken een reis door Nederland. De expositie is gestart in Sittard en gaat via het Limburgse Bergen naar Amsterdam. Van 16 mei tot 2 juli te zien in Bergen aan de Maas bij kunsthuis De Bakkerij samen met sculpturen van Thea van Vliet.

Lou Thissen
Houden van het land is houden van de mensen die er leven. Lou Thissen uit Landgraaf is er bijzonder in geslaagd om het gedachtegoed van de Limburgse prominent op linnen in beeld te brengen. Geen portret maar een verbeelding van de verbondenheid met zijn of haar dagelijkse leven. Abstract, figuratief en soms realistisch "lees" je het verhaal van de gouverneur, trainer, chef-kok, ondernemer of sporter. Een muzikant, politicus, bestuurder en carnavalist ontbreken niet in de collectie. De expositie is in samenwerking met Holland Art Gallery, Hostellerie De Hamert en kunsthuis De Bakkerij tot stand is gekomen. Speciaal voor de expositie 'Thuis in Limburg' is er een glossy boek verschenen van ruim honderd pagina's. Een boek waarin de schrijver Fred Sochacki kleurt en de schilder Lou Thissen creëert.

Thea van Vliet
Thea van Vliet is geintrigeerd door de macht van de menselijke geest. De kracht waardoor wij in staat zijn te evolueren, waardoor wij voelen, dromen en fantaseren. Haar beelden zijn een vervoersmiddel om je los te maken van het dagelijkse en geeft ruimte aan de droom. Dat is mede een reden waarom ze vaak lichtvoetige poëtische sculpturen maakt. Beweging daarin speelt een belangrijke rol. Veelvuldig in uitdrukking gebracht met keramiek en staal. Soms werkt Thea met edelmetalen, glas, brons en steen.

Openingstijden
De Bakkerij is geopend op vrijdag tussen 14.00 -18.00 uur, in het weekend en feestdagen van 11.00 - 18.00 uur of op afspraak. Vanaf 16 juni ieder dag geopend van 11.00 - 18.00 uur. Woensdag gesloten. Parkeren op het kerkplein tegenover de kerk, m.u.v. kerkdiensten. Meer informatie www.bakkerijbergen.nl of 0485 340074.

-------------------------------------------



Ingezonden persbericht