Ingezonden persbericht


Persbericht

Vianen, 13 mei 2008

Microsoft Office Communicator Server 2007 (OCS) als dienst beschikbaar

Als eerste in Nederland biedt 'Software as a Service'-leverancier UTICA OCS / Unified Communications aan als online hosted dienst. Bedrijven en organisaties kunnen nu zonder kennis in huis te halen gebruik maken van deze dienst.

UTICA, Gold Certified Partner van Microsoft levert Microsoft Office Communications Server (OCS) als een hosted service op basis van een abonnement vanaf ¤ 4,95 per gebruiker per maand. De OCS-dienst is bedoeld voor bedrijven en organisaties die niet willen investeren in specifieke en complexe technische kennis, maar die toch gebruik willen maken van de voordelen die OCS biedt. Hosted OCS is zeer functioneel, zeer laagdrempelig en tegen lage kosten snel inzetbaar gericht op kenniswerkers, voor wie communicatie van wezenlijk belang is.

Juiste medium
'Het lijkt simpel om Exchange 2007 in de lucht te krijgen, maar in combinatie met OCS 2007 en telefonie is het voor veel bedrijven een nachtmerrie', aldus Richard Bronzwaer directeur van UTICA. Met behulp van OCS Online kunnen gebruikers direct en eenvoudig in contact komen met collega's en relaties op andere locaties, door gebruik te maken van het best passende communicatiemiddel. OCS geeft inzicht in de beschik- en bereikbaarheid van collega's en relaties (presence). Afhankelijk van de urgentie en beschikbaarheid kiest een gebruiker het juiste medium: business instant messaging (chat), audio of video conferencing (Live Meeting). Juist door de combinatie van deze verschillende media kunnen medewerkers en relaties optimaal samenwerken. OCS en Unified Communications is het juiste middel om te komen tot effectieve communicatie. UTICA ziet gebruik van Unified Communications niet als een doel.

Voice gateway
Binnen OCS is het mogelijk om vanuit Outlook, SharePoint of bij voorbeeld Word met een specifieke gebruiker contact op te nemen. OCS combineert namelijk in één client 'presence'-informatie. Op je scherm kun je meteen zien óf en hoe iemand bereikbaar is: via een zakelijke chat, via desktopvideotoepassing of via de telefoon. Microsoft gebruikt de presence-informatie niet alleen binnen OCS, maar integreert deze informatie ook in Microsoft Office. Wanneer een lezer een e-mail in Outlook opent, of een Word- of Exceldocument, kan hij direct zien wat de presence-informatie is van een collega die in dat document wordt genoemd of die het document heeft gemaakt. Bronzwaer: 'Met de inzet van Hosted OCS kun je heel handig samenwerken. Exchange en OCS worden zo steeds meer een 'voice gateway'. Spraak is tenslotte niets meer dan een datapakketje dat je distribueert via internet.'

Over UTICA
Hosted Service Provider UTICA is gespecialiseerd in het hosten van Microsoft-omgevingen. Het aanbod hosting services van UTICA bestaat uit Hosted Microsoft Exchange, Hosted SharePoint, Hosted Office Communications Server, Hosted CRM en daarnaast ook Hosted Telefonie (gekoppeld en geïntegreerd met Exchange 2007). Deze diensten worden vanuit ons datacenter aangeboden en bieden klanten optimale bereikbaarheid en maximale beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur via beveiligde verbindingen. UTICA neemt klanten de zorgen voor beheer en onderhoud van hun IT-omgeving geheel of gedeeltelijk uit handen. Kijk voor meer informatie op www.utica.nl.



Ingezonden persbericht