Politie Twente

Persbericht Politie Twente 16 mei 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Mevrouw overvallen in haar woning

Almelo

Een 73-jarige Almelose mevrouw werd vrijdagmorgen 16 mei in haar woning overvallen. De dader verdween met enkele bankbiljetten en de politie is op zoek naar getuigen.

Vrijdagmorgen 16 mei werd gemeld dat om ongeveer 10.30 uur een man een woning aan de Muiderslot in Almelo was binnengedrongen. De 73-jarige bewoonster had op dat tijdstip de deur opengedaan omdat de bel was gegaan. Voor de deur stond een man die naar een adres in Almelo vroeg. Op het moment dat de 73-jarige aangaf dat dit in een ander deel van Almelo was duwde de man haar naar binnen waarbij de bewoonster ten val kwam.

De indringer doorzocht daarop de woning en verdween na verloop van tijd met enkele tientallen euro's uit een portemonnee van het slachtoffer.

Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar met een blank uiterlijk en een normaal postuur. Hij droeg een spijkerbroek, een spijkerjasje en op zijn hoofd een groen/grijze baseballpet.

De politie is opzoek naar getuigen die mogelijk deze overvaller in de omgeving van het Muiderslot in Almelo hebben gezien en iets meer over hem kunnen vertellen of die weten wie de man is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-061754)


---- --