Ingezonden persbericht


Persbericht

"Maak een verschil" campagnelied Walk the World 2008

Den Haag, 16 mei 2008 - Speciaal voor Walk the World heeft het gelegenheidstrio Fan het campagnelied "Maak een verschil" uitgebracht. Alle opbrengsten van dit lied gaan direct naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Walk the World, de wereldwijde sponsorloop die aandacht vraagt voor honger bij kinderen en geld inzamelt voor het schoolvoedselprogramma, vindt dit jaar op 1 juni plaats in Rotterdam.

In "Maak een verschil" zingt Ferry van Leeuwen over honger bij kinderen en hoe ook wij in Nederland een verschil kunnen maken. Het lied is speciaal geschreven voor Walk the World en zal in aanloop naar 1 juni ingezet worden om aandacht te vragen voor honger bij kinderen en het schoolvoedselprogramma van het WFP. Fan, bestaande uit Ferry van Leeuwen, Albert Deinum en Nick Bult, doneert alle opbrengsten aan het WFP. Via www.walktheworld.nl kan iedereen "Maak een verschil" downloaden. Hierbij is de mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te geven aan het schoolvoedselprogramma. Dit is het eerste jaar dat Walk the World een campagnelied heeft.

Klik hier voor het beluisteren van "Maak een verschil".

Walk the World 2008
Walk the World is een wereldwijde sponsorloop om aandacht te vragen voor honger bij kinderen en geld op te halen voor het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme van de Verenigde Naties. Op zondag 1 juni wordt door alle tijdzones heen met zo veel mogelijk mensen een wandeling van 5 kilometer gemaakt. Dit is de afstand die een kind in een land met een hongerprobleem gemiddeld loopt van huis naar school. Vaak zonder gegeten te hebben. Al voor ¤ 0,20 krijgt een kind in een ontwikkelingsland een gratis maaltijd op school. In Nederland wordt Walk the World in Rotterdam op 1 juni om 13.00 uur officieel geopend door Minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking.

Door mee te lopen met Walk the World of door een loper te sponsoren kan iedereen een bijdrage leveren aan de oplossing van het hongerprobleem bij kinderen. Lopers kunnen zich inschrijven voor Walk the World 2008 via www.walktheworld.nl.

Walk the World wordt voor het WFP georganiseerd door DSM, TNT en Unilever.

Voor meer informatie: www.walktheworld.nl



Ingezonden persbericht