Gemeente Rotterdam

16 mei 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 19 t/m 25 mei 2008

Wethouder Geluk in debat over kwaliteit onderwijs

Zaterdag 17 mei om 13.30 uur gaat onderwijswethouder Leonard Geluk in debat over de kwaliteit van het onderwijs tijdens een bijeenkomst van de PvdA Rotterdam. Hij spreekt daar onder andere met PvdA kamerlid Staf Depla over het niveau van het Rotterdamse onderwijs en in hoeverre (lokale) politici zich met de kwaliteit mogen bemoeien. Het debat vindt plaats in Hogeschool Codarts, Kruisplein 26, Rotterdam.

(Voor meer informatie: PvdA Rotterdam, Remco van Vliet, 010 417 2105)

Wethouder Kaya presenteert emancipatieteam (E-team) Rotterdam

Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) presenteert op maandag 19 mei om 11.30 uur het E-team: een team van 12 toonaangevende, kleurrijke mannen die als emancipatieambassadeurs gaan optreden in Rotterdam. De presentatie vindt plaats in het Heerenhuys, Baden Powellaan 12. Het E-team is een initiatief van het Platform Buitenlanders Rijnmond en heeft als doel om mannen actief te betrekken bij het emancipatieproces. De mannen van het E-team zijn de afgelopen maanden getraind in diverse vaardigheden en ontvangen van de wethouder een certificaat.

(Voor meer informatie: PBR, Aysel Kaya, tel. 010 - 412 2057)

Wethouder Geluk beëdigt Kinderraad Spangen

Maandag 19 mei om 15.45 uur beëdigt wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) de Kinderraad Spangen. Het gemeentebrede programma Kindvriendelijke Wijken is in Spangen van start gegaan. Twaalf kinderen van de basisscholen uit Spangen zitten in de raad. Zij gaan de komende twee jaar de participatie van kinderen in Spangen op een hoger plan brengen. De beëdiging vindt plaats in wijkaccommodatie Spiekman, P.C. Hooftplein 45.

(Voor meer informatie: Delphi Opbouwwerk, Monique Schalke, tel. 010 - 462 0138)

Wethouder Schrijer en staatssecretaris Frans Timmermans bezoeken Schiecentrale

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) is op maandag 19 mei om 16.00 uur aanwezig bij een onderdeel van het werkbezoek, dat de staatssecretaris Frans Timmerman voor Europese zaken (ministerie van Buitenlandse Zaken) brengt aan Rotterdam. Wethouder Schrijer zal de staatsecretaris vergezellen bij het bezoek aan de Schiecentrale, het kloppende hart van de nieuwe creatieve industrie in het Lloydkwartier. De Schiecentrale is een voormalige elektriciteitsfabriek waar zij worden rondgeleid. Op dit moment werken er ruim 80 bedrijven en kunstenaars naast en met elkaar op het gebied van ICT en de audiovisuele sector. Dit zijn groeisectoren waarvan de stad de nodige werkgelegenheid verwacht. Locatie: Lloydstraat 5 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: afdeling Bestuurlijke, Juridische en Internationale Zaken, Esther Schillemans, tel. 06 - 13 77 88 49)

Wethouder Kaya opent Studenten Eenakterfestival

Cultuurwethouder Orhan Kaya opent op maandag 19 mei om 19.30 uur het Studenten Eenakterfestival in het Bibliotheektheater aan de Hoogstraat. Elk jaar organiseert de Rotterdamse Kamer van Verenigingen het Studenten Eenakterfestival. De zeven algemene studentenverenigingen en de studententoneelvereniging voeren elk een eenakter - of tegenwoordig ook musical, cabaret of sketches - op. Het festival heeft zijn eigen karakter, is studentikoos maar ook maatschappelijk betrokken. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken.

(Voor meer informatie: RKV, Rianne Dekker, tel. 06 - 4997 8018)

Wethouder Harbers verricht oplevering geluidscherm A20

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en mileu) verricht op dinsdag 20 mei om 08.30 uur de oplevering van het geluidscherm langs de A20 bij het Terbregseplein.

Langs de A20 bij Ommoord is enkele jaren geleden een geluidsscherm geplaatst. Op de verbindingsboog bij de aansluiting van de A20 op de A16 ontbrak nog een deel van het geluidsscherm. Het scherm is tot stand gekomen op verzoek van bewoners aan de A20. Op het scherm is een graffitiwerende laag aangebracht die ervoor zorgt dat graffiti eenvoudiger te verwijderen is. De wethouder zal de twee laatste doorzichtige schermdelen aan elkaar bevestigen.

(Voor meer informatie: Gemeentewerken afdeling communicatie, Nicolette Goossens

010 - 489 78 66)

Wethouder Harbers lanceert nieuwe campagne Rotterdam Climate Initiative

Wethouder Mark Harbers (haven, economie en milieu) lanceert op dinsdag 20 mei om 11.15 uur in Diergaarde Blijdorp de nieuwe publiekscampagne van het Rotterdam Climate Initiative (RCI). De actie volgt op de Spaarlampenactie van het afgelopen halfjaar. Tijdens de perspresentatie wordt de nieuwe actie toegelicht en vindt de lancering plaats van de campagnewebsite. Doel van de actie is om de betrokkenheid van de Rotterdamse bevolking en ondernemingen bij CO2-reductie in de Rotterdamse regio verder te vergroten. Een van de eerste deelnemers aan de actie is Diergaarde Blijdorp. Daarnaast worden de resultaten bekendgemaakt van de Spaarlampenactie, en ontvangen vijf winnaars die hun actiecode bij het spaarlampenpakket online verzilverden, een prijs. De prijzen worden overhandigd door Enecodirecteur Hans Valk en RET-directeur Pedro Peters. Met de nieuwe campagne wordt gelijk de eerste verjaardag van het RCI gevierd.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen,

tel. 010 - 417 38 35 of 06 - 51 07 47 86)

Wethouder Kaya brengt werkbezoek aan Turks Huis in Charlois

Op dinsdag 20 mei van 9.30 tot 11.30 brengt wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) een bezoek aan Turks Huis (Türk Evi) aan de Oosterlandstraat 2. Turks Huis is in de jaren negentig in het leven geroepen met het doel de Turkse bewoners een vertrouwde omgeving te bieden van waaruit deze bewoners verder kunnen participeren.

(Voor meer informatie: Vereniging Turks Huis, tel. 010 - 480 4259 of 06-2832 9568)

Wethouder Harbers opent Publieksinformatie Lijn Luchtkwaliteit

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en mileu) opent op dinsdag 20 mei om 19.30 uur de Publieksinformatie Lijn Luchtkwaliteit. Wethouder Harbers zal Publieksinformatie Lijn Luchtkwaliteit officieel in gebruik nemen tijdens een uitzending van Vitamine R op Radio Rijnmond. Doordat de GGD Rotterdam-Rijnmond en de DCMR hun gegevens hebben gekoppeld, kunnen Rotterdammers voortaan in één keer gegevens krijgen over de luchtkwaliteit in hun straat. Vragenstellers krijgen aan de telefoon direct een antwoord op hoofdlijnen, en ontvangen hierna een brief met meer uitgebreide informatie. Het Publieksinformatiepunt Luchtkwaliteit is een van de initiatieven van de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit/Regionale Aanpak Luchtkwaliteit. Met deze aanpak willen Rotterdam en de regiogemeenten de luchtkwaliteit verder verberen. De Publieksinformatie Lijn Luchtkwaliteit is bereikbaar via het nummer van de GGD Gezondheidslijn: 010 - 433 99 66, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

(Voor meer informatie: communicatie GGD Rotterdam-Rijnmond, Peter van Rijn,

tel. 010 - 433 96 95 of 06 - 51 95 77 52)

Wethouder Geluk opent nieuwe Accent Avondschool

Jeugdwethouder Leonard Geluk geeft dinsdagavond 20 mei om 20.00 uur de officiële start van de nieuwe Accent Avondschool, met locaties in Centrum, op Zuid en in Delfshaven. Dit gebeurt tijdens een groot feest in het Theater Zuidplein, Zuidplein 60. De Avondscholen van Accent verzorgen sinds enkele tientallen jaren cursussen voor mensen met een verstandelijke beperking. De cursussen worden verzorgd door enthousiaste docenten en vrijwilligers. Naast algemeen vormende cursussen (rekenen, taal, lezen) worden er ook cursussen op het gebied van vrijetijdsbesteding (muziek, sport, creatief, fotografie) gegeven. Om goed en kwalitatief onderwijs te kunnen bieden, is naast enthousiasme ook een onderwijskundige kwaliteitsstandaard nodig. De afgelopen jaren heeft er binnen de Accent Avondscholen dan ook een professionaliseringsslag plaatsgevonden. Er is een krachtige organisatie ontstaan die kwalitatief hoog avondonderwijs biedt.

(Voor meer informatie: Accent Avondschool, Gerben Lems, 010 413 0011)

Wethouder Habers opent nieuwe fietsroute 'Pierewaaien in de Stadshavens'

Op woensdag 21 mei opent wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) om 11.00 uur de nieuwe Rotterdamse fietsroute 'Pierewaaien in de Stadshaven' bij het World Port Center aan de Wilhelminakade 909 in Rotterdam. Het gaat om een 32 km lang traject dat begint bij de Spido aan de Willemshaven en tot het RDM-terrein op Heijplaat loopt (en weer terug). De route is gemaakt in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam N.V. en het Projectbureau Stadshavens Rotterdam. Tijdens de opening fietsten Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf, en Hans Beekman, directeur Stadshavens, een deel van het 'fietspad' van het World Port Center (WPC) naar Katendrecht.

(Voor meer informatie: communicatie Havenbedrijf Rotterdam N.V., Tie Schellekens, tel. 06 - 53 32 53 34)

Wethouder Kaya bezoekt emancipatieproject Man, Gezin en Maatschappij

Op maandag 21 mei van 13.45 tot 15.15 uur is wethouder Orhan Kaya aanwezig bij het emancipatieproject Man, Gezin en Maatschappij van Sezer Consult bij Dona Daria Noord, Gerard Scholtenweg 129. Doel van het project is om allochtone mannen die niet of nauwelijks meedoen in de samenleving, te activeren en sociale vaardigheden te leren. De deelnemers, 15 allochtone mannen uit diverse culturen, hebben een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, het zogenaamde doelendocument. De wethouder zal deze doelendocumenten ondertekenen en aan de deelnemers overhandigen.

(Sezer Consult BV, Bianca Biekman-Kroonenberg, tel. 010 - 477 2727)

Wethouder Harbers opent Boulevard Schiemond

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en mileu) opent woensdag 21 mei om 14.00 uur Boulevard Schiemond - Bartel Wiltonkade in Delfshaven. Boulevard Schiemond ligt aan de Nieuwe Maas en is opnieuw ingericht in samenwerking met bewoners. De boulevard is zo ingericht dat mensen er kunnen fietsen, wandelen of op een terras zitten met uitzicht op het water. De wandelpromenade is opnieuw geasfalteerd en het hekwerk vernieuwd. Tevens is een nieuw sportveld (Cruyff Court Schiemond) aangelegd en is meer groen aangebracht. Het project is gerealiseerd door het Havenbedrijf Rotterdam N.V. en ROM Rijnmond. Tijdens de opening vinden diverse activiteiten plaats voor bezoekers en buurtbewoners.

(Voor meer informatie: afdeling communicatie Delfshaven, Marian Foster,

tel. 010 - 425 04 62)

Wethouder Karakus overhandigt sleutel aan eerste bewoners project Nessehout

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) overhandigt op woensdag 21 mei om 15.00 uur de sleutel aan de eerste bewoners van het nieuwbouwproject Nessehout in Nesselande. De feestelijke gelegenheid vindt plaats aan de Laan van Magisch Realisme tegenover de Dick Ketstraat. Op deze locatie worden twee deelprojecten gerealiseerd; Nessehout en Nessekreek. Het gaat in totaal om 109 eengezinswoningen.

(Voor meer informatie: Bouwfonds Property Development, Paul Becht,

tel. 015 - 268 08 69)

Wethouder Schrijer panellid bij debat 'Kunnen wij het maken? Nou en of!

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) is op woensdag 21 mei om 20.00 uur panellid bij het debat 'Kunnen wij het maken? Nou en of!'. Het debat wordt gevoerd met: Henk Oosterling, Rotterdamse filosoof, Simone den Haan, coördinator brede school bij de SKVR en Wouter Pols, docent aan de PABO van de Hogeschool Rotterdam en onderzoeksbegeleider van de Kenniskring Opgroeien in de Stad (KOS). Oosterling pleit tijdens de discussie voor een samenwerking met het MKB voor het opzetten van een stagenetwerk waarin jongeren zich opnieuw leren bekwamen in vakmanschap. Het onderwijs speelt daarbij een doorslaggevende rol, waarbij hij vooral veel verwacht van de Brede School die zich moet ontwikkelen tot een emancipatiemachine in de wijk. De debatreeks 'De stad als laboratorium' is georganiseerd in samenwerking met NRC Handelsblad en de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur. Locatie Hogeschool InHolland, Posthumalaan 90 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Petra Verheij,

tel. 010 - 471 26 52 of 06 - 51 07 47 91)

Burgemeester Opstelten ontvangt Londense advocaten

Burgemeester Ivo Opstelten ontvangt op donderdag 22 mei om 09.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis 70 Londense advocaten. Het thema van de Anglo-Dutch Exchange 2008 is Beyond Borders. Iedere twee jaar vindt er een uitwisseling plaats van Londense en Nederlandse advocaten. Een groep van ongeveer 70 Londense advocaten brengt daarom deze week een bezoek aan Nederland. Het doel van deze uitwisseling is om Londense en Nederlandse advocaten kennis te laten maken met elkaars rechtsysteem en juridische cultuur.

(Voor meer informatie: Stichting Anglo-Dutch Exchange, dhr. T. van Dijk,

tel. 010 - 224 03 09)

Wethouder Schrijer opent leerbedrijf Het Havenmuseum

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) opent op donderdag 22 mei om 10.00 uur het 'Leerwerkbedrijf Scheepsrestauratie Het Havenmuseum' bij het Verolme paviljoen aan de Leuvenhaven 50 in Rotterdam. Het Havenmuseum biedt aan ruim tien jongeren, met een achterstand tot de arbeidsmarkt, een technisch leertraject aan. De jongeren worden binnen een jaar klaargestoomd voor een arbeidsplek of een vervolgopleiding. Twee jongeren hebben al succesvol een nieuwe arbeidsplek gevonden en de komende maanden worden er nog eens zes plaatsingen verwacht. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het onderwijs, re-integratie en het bedrijfsleven.

(Voor meer informatie: Leerwerkbedrijf Het Havenmuseum, Edgar Oomen,

tel. 06 - 14 44 94 28)

Wethouder Kriens spreekt op miniconferentie 'Wederkerige Hulp'

Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) is op donderdag 22 mei van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig bij een miniconferentie voor medewerkers van hulpverleningsorganisaties in de Laurenskerk aan het Grotekerkplein 15. De wethouder verzorgt een inleiding met de titel 'Weten is beter'. De miniconferentie wordt georganiseerd door het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam en de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente. Doel is om kennis en ervaring op het terrein van de hulp- en dienstverlening bij elkaar te brengen en te delen.

(Voor meer informatie: Fonds Bijzondere Noden, Dirk de Vos, tel: 010 - 498 1905)

Wethouder Harbers opent fototentoonstelling 'Laatste blik op Maasvlakte 2'

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en mileu) opent op donderdag 22 mei om 13.30 uur In de hal van het Stadhuis de fototentoonstelling 'Laatste blik op Maasvlakte 2'. De expositie bestaat uit veertien grote foto's waarin het landschap aan de rand van de haven is geportretteerd. De serie is gemaakt door Dorothée Meyer, in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum. Tot en met 2013, het jaar waarin het eerste deel van Maasvlakte 2 in bedrijf is, krijgt jaarlijks minimaal één beeldend kunstenaar de opdracht om een aspect van het Maasvlakte-project te verbeelden. Maasvlakte 2 is niet alleen een project van baggerschepen, heel veel zand, staal en beton, maar ook een project waarin het draait om mensen, natuur en milieu. De tentoonstelling is veertien dagen te bekijken in het stadhuis.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Grada van Essen,

tel. 010 - 417 38 12 of 06 - 10 43 22 32)

Wethouder Schrijer neemt deel aan debat Nederland Prachtland: Stedelijke ontwikkeling

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) neemt op donderdag 22 mei om 14.10 uur deel aan het debat Nederland Prachtland: Stedelijke Ontwikkeling, dat plaatsvindt in Hotel New York aan de Koninginnenhoofd 1 te Rotterdam. In het panel zitten: Bas Jan van Bochove, Tweede Kamerlid voor het CDA, Brigitte van der Burg,Tweede Kamerlid voor de VVD, Jan van Zijl,

voorzitter MBO Raad en wethouder Dominic Schrijer. De discussie zal gaan over de ruimtelijke kwaliteit van ons land, die onder grote druk staat. De voortgaande verstedelijking gaat gepaard met landschappelijke verrommeling, verslechtering van de bereikbaarheid en verlies van natuurwaarden. Bovendien staan we voor grote opgaven ter versterking van onze internationale concurrentiepositie, vergroting van de vitaliteit en sociale samenhang van de stedelijke gebieden. Het BlomBerg Instituut organiseert het debat waarbij bestuurders, onderzoekers, adviseurs en andere professionals bijeen worden gebracht.

(Voor meer informatie: BlomBerg Instituut, dhr. S. Aghina, tel. 06 - 12 97 55 09)

Wethouder Schrijer geeft startsein 'Ondernemen op Zuid'

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) geeft op donderdag 22 mei om 19.00 uur het startsein van de competitie 'Ondernemen op Zuid'. Liever eigen baas? Pak dan deze kans!

Wil je een eigen bedrijf starten? Heb je ambities om een onderneming op te zetten? Wil jij je idee uitwerken in een ondernemingsplan? Pak dan je kans en doe mee met 'Ondernemen op Zuid'. Als startende ondernemer op Zuid wordt je uitgedaagd om deel te nemen aan de ondernemerscompetitie die je begeleidt van hersenspinsel naar een eigen bedrijf. Durf jij de uitdaging aan?

Door deel te nemen aan de competitie krijg je advies van experts op het gebied van onder meer financiën, marketing en bedrijfshuisvesting. Daarnaast word je één op één gecoacht bij het opstellen van je ondernemersplan. Ook is er aandacht voor de ondernemersregelingen op Rotterdam-Zuid om jouw bedrijf een vliegende start te geven. HenkJan Smits van Idols zal samen met de wethouder de kandidaten succes toewezen met het verwezenlijken van hun dromen. Locatie Theater Zuidplein, Zuidplein 60 - 64 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Projectleider "Ondernemen op Zuid", Nancy van Kempen,

tel. 010 - 477 60 00)

Wethouder Kriens neemt onderzoeksrapport Sporten met een handicap in ontvangst

Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) neemt op vrijdag 23 mei om 14.30 uur het onderzoeksrapport over Sporten met een handicap van Mee in ontvangst bij het Topsportcentrum, Van Zandvlietplein 20 (naast de Kuip). MEE Rotterdam Rijnmond heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam een onderzoek gedaan naar knelpunten die mensen met een beperking ervaren als ze willen (gaan) sporten. In dit rapport worden ook oplossingsrichtingen geschetst. De overhandiging vindt plaats tijdens de conferentie 'Sport MEE, Vrije tijd en sport voor mensen met een beperking', die Mee Rotterdam Rijnmond op 23 mei organiseert.

(Voor meer informatie: Mee Rotterdam Rijnmond, José Buunen, Theo Lubbe of Connie Mourits, tel. 010 - 282 1111)

Wethouder Kaya opent Operadagen Rotterdam

Cultuurwethouder Orhan Kaya opent op vrijdag 23 mei om 17.30 uur het festival Operadagen in de Rotterdamse Schouwburg. Aansluitend is de openingsvoorstelling, de première van de locatie opera Orpheë au Enfers.

(Voor meer informatie: Opera Rotterdam, Gerard Steenbergen, tel: 010 - 476 4466 of 06 - 5185 4875)

Wethouder Schrijer opent Kunst en Natuur wandeling Vreewijk

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) opent op zaterdag 24 mei een wandelroute langs kunst en natuur in het groene Vreewijk. De wandeling is georganiseerd door 'Ondernemend Vreewijk' met als doel de kunst en de natuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De wandeling start om 11.00 uur bij het dienstencentrum Het Witte Paard op de Groenezoom.(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Petra Verheij, tel. 010 - 471 26 52 of 06 - 51 07 47 91)

Burgemeester Opstelten opent Ortel Dunya Festival

Burgemeester Ivo Opstelten opent op zondag 25 mei om 12.00 uur het Ortel Dunya Festival. Ortel Dunya Festival is hèt wereldpodiumkunstenfestival van Nederland. Vele spraakmakende artiesten, jonge talenten uit alle uithoeken van de wereld, grote namen op het gebied van wereldmuziek, verhalenvertellers en dichters van wereldformaat zijn jaarlijks te zien en te horen op dit festival. Ortel Dunya trok 220.000 bezoekers in 2007. Het programma van Ortel Dunya bestaat uit meer dan vijftig optredens verdeeld over zes verschillende podia in het Park bij de Euromast. De opening vindt plaats in de Poëzie Tent.

(Voor meer informatie: Ducos Productions, Guus Dutrieux, tel. 010 - 404 84 22)

Wethouder Kaya opent inburgeringsmarkt op Dunya festival

Op zondag 25 mei om 13.30 uur opent wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) de inburgeringsmarkt op het Dunya festival. De inburgeringsmarkt is een initiatief van de stichting OK (onbenutte kwaliteiten). Het OK-netwerk heeft veel te bieden op het gebied van inburgering, participatie, duale trajecten, taalstages, vrijwilligerswerk, etc. Hiermee wil het OK-netwerk de inburgeringsbedrijven in Rotterdam meer gaan ondersteunen. Tijdens het Dunya festival wil de stichting OK in samenwerking met de inburgeringsbedrijven een grote wervingsactie houden.

(Voor meer informatie: Stichting OK Rotterdam, W. Rietman, tel. 010 - 404 1344)

En verder...

brengt wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) op maandag 19 mei van 13.30 tot 16.30 uur een werkbezoek aan het Europe Container Terminals (ECT) aan de Europaweg 875 (Maasvlakte) te Rotterdam. ECT is in 1966 opricht en is uitgegroeid tot het grootste en meest geavanceerde containeroverslagbedrijf van Europa. Tijdens het werkbezoek wordt de wethouder geïnformeerd over de Delta Terminal en de ontwikkelingen rond de Euromax Terminal.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen,

tel. 010 - 417 38 35 of 06 - 51 07 47 86)

ontvangt wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) op woensdag 21 mei om 18.30 uur de deelnemers van het congres ICAMPAM 2008 (international conference on Ambulatory Monitoring of Physical Activity and Movement) in de Burgerzaal van het stadhuis.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Nina Miezelmoe,

tel. 010 - 417 3410)

noot voor de redactie/