Gemeente Venlo


Bruls nodigt raadslid Heuvelings uit voor gesprek


16-5-2008

Burgemeester Hubert Bruls van Venlo heeft gemeenteraadslid de heer John Heuvelings (VVD) uitgenodigd voor een gesprek over de reden en de manier waarop de heer Heuvelings onlangs de publiciteit heeft gezocht in een zaak van twee ontvoerde kinderen en de vermeende uitkeringsfraude van de vader, die verdachte is in de ontvoeringszaak. Bruls heeft daar een aantal vragen over, en maakt zich zorgen.

Bruls geeft aan dat er achter de schermen al maanden hard wordt gewerkt om de ontvoeringszaak tot een goed einde te brengen, en de kinderen zo snel mogelijk weer bij hun moeder te brengen.

Hij vindt het zijn verantwoordelijkheid als voorzitter van de gemeenteraad, als voorzitter van het College van B&W, en als portefeuillehouder openbare orde en veiligheid om helderheid te krijgen over onder meer de vraag in wiens belang het is om als raadslid met deze zaak, en op deze manier, naar buiten te komen.

Bruls geeft aan de betrokkenheid van raadslid Heuvelings zeer te waarderen, maar zet vraagtekens bij de manier waarop nu is gehandeld, en wil daarover graag van het raadslid zelf helderheid verkrijgen.