Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 16 mei

Regio, 16-05-2008

Beschonken overlastveroorzaker aangehouden

BEVERWIJK, 15 mei - Politiemensen hielden, omstreeks 15.30 uur, een man aan in de Galgenweg. De man, die ernstig onder invloed van alcohol was, had korte tijd daarvoor amok gemaakt bij een supermarkt aan de Plantage. Bij het verlaten van de zaak had de 24-jarige inwoner van Beverwijk een ruit van de toegangsdeur vernield en enkel plantjes vertrapt.

De man was in eerste instantie niet aanspreekbaar, waarop een ambulance ter plekke kwam. De verdachte kwam bij en spuugde en sloeg naar de ambulancemensen en politiemensen. Ondanks zijn verzet is de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier kon hij zijn roes uitslapen. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Vrouw bestolen van tas tijdens uitladen auto

HEEMSKERK, 15 mei - Een 38-jarige vrouw uit Uitgeest is omstreeks 14.00 uur bestolen van haar tas. De vrouw stond met haar auto geparkeerd aan het Stalkruid en was spullen uit de auto aan het laden. Zij had hierbij haar handtas op de passagiersstoel neergelegd. Vervolgens is haar tas weggenomen, vermoedelijk door een man op een oude fiets. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Bromfietser aangehouden

HOOFDDORP, 15 mei - Politiemensen zagen omstreeks 12.00 uur op de Van Heuven Goedhartlaan een bromfietser rijden zonder helm. De 24-jarige Hoofddorper bleek niet alleen zonder helm te rijden, ook was zijn bromfiets onverzekerd, had hij geen kentekenplaat en was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Met enkele processen-verbaal op zak mocht de bestuurder enige tijd later het bureau weer verlaten.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

WIJK AAN ZEE, 15 mei - Politiemensen constateerden rond 21.30 uur op de Hogeweg bij een 64-jarige automobilist uit Uithoorn dat hij onder invloed van alcohol reed. Ademanalyse in het politiebureau gaf een waarde aan van 1,97 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor rijden onder invloed. VELSEN-ZUID, 16 mei - Op de A9 constateerden politiemensen rond middernacht dat een 60-jarige Haarlemmer onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Bij hem werd een promillage van 1,96 gemeten. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed en zijn rijbewijs is ingevorderd.

HEEMSTEDE, 16 mei - Rond 05.30 uur controleerden politiemensen een 21-jarige Haarlemse automobiliste, terwijl zij op de Herenweg reed. Het bleek dat ze onder invloed van alcohol was. Bij haar werd een promillage van 1,30 geconstateerd. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd. Daarnaast kreeg zij een proces-verbaal.

Getuigenoproep

HAARLEM, 25 april - De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een bedreiging van een buschauffeur op vrijdag 25 april 2008 tussen 00:00 uur en 01:15 uur. Een en ander vond plaats tijdens het instappen op het Stationsplein in Haarlem. Op videobeelden uit de bus, de N30 van Haarlem NS naar de Bijlmer in Amsterdam, is te zien dat een van de verdachten het portier van de bus opentrapt en de buschauffeur agressief benaderd en toeschreeuwt. Een inzittende van de bus komt de buschauffeur te hulp en probeert de agressor bij hem vandaan te trekken. Het is bekend dat er meerdere mensen in de bus zaten ten tijde van het incident. De politie wil graag in contact komen met de man die achter de buschauffeur zat en hem te hulp is geschoten. Maar ook anderen die getuige zijn geweest of anderszins informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.