Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Verkeersongeluk in Muiden: vijf Weespers gewonden

Muiden, 16-05-2008 o Om 14.16 uur vond vrijdagmiddag 16 mei op de Weesperweg in Muiden een zwaar verkeersongeluk plaats waarbij vijf gewonden zijn gevallen en drie auto's bij betrokken waren.

Een auto bestuurd door een 18-jarige Weesper, die in het gezelschap was van twee 18-jarige passagiers, reed over de Weesperweg in de richting van Muiden. De bestuurder haalde met vermoedelijk een te hoge snelheid de auto voor hem in. Door een uitwijkmanoeuvre raakte de auto in een slip en kwam overdwars op de weg te staan. Een tegenligger, een 56-jarige automobilist uit Weesp, knalde bovenop de auto en werd vervolgens geraakt door een achteropkomende auto, bestuurd door een 59-jarige Weesper. De auto met daarin de drie Weespers schoot door en kwam tegen een paal tot stilstand.

Alle betrokken raakten gewond. Er werd eent traumahelikopter ingezet. De drie Weespers uit de eerstgenoemde auto zijn overgebracht naar het AMC en het OLVG in Amsterdam. De andere twee automobilisten zijn overgebracht naar Tergooiziekenhuizen locatie Blaricum. Het letsel van de slachtoffers is onbekend. Een onderzoek naar het ongeval is opgestart.