Politie Haaglanden

persberichten 16 mei

Haaglanden, 16-05-2008

Intercity botst op heftruck
Rijswijk Een intercity die op weg was van Den Haag naar Venlo is vrijdagochtend 16 mei om 07.33 uur ontspoord na een botsing met een heftruck. Niemand raakte bij het ongeluk gewond. De heftruck was midden op het spoor stil komen te staan en de 17-jarige bestuurder uit Delft wist zichzelf in veiligheid te brengen. De aankomende trein kon niet meer tijdig stoppen en botste op de heftruck. Hierdoor ontspoorde de locomotief en belandde de heftruck in de sloot naast het spoor. Het treinverkeer is al de hele dag ontregeld. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Vrouw vernielt abri en rijdt door
Den Haag Een 73-jarige vrouw reed donderdag 15 mei omstreeks 11.30 uur op het parkeerterrein aan de Van Bergenstraat de ruit van een abri kapot en is daarop doorgereden. Een oplettende getuige zag de aanrijding, noteerde het kenteken en gaf dit door aan de politie. Naar aanleiding daarvan is achterhaald waar de vrouw woont en heeft de politie haar geconfronteerd met de aanrijding. De vrouw bekende de aanrijding. Zij kreeg een proces verbaal.

Minderjarige doorstromer opnieuw in de fout
Den Haag Een politieagent betrapte donderdagmiddag 15 mei om 17.00 uur een 16-jarige Hagenaar op heterdaad toen de jongen, samen met twee companen, een fiets stal op de Grote Marktstraat. De politieagent waarschuwde zijn collegas die de jongen in de Sint Jacobsstraat aanhielden. Zijn vrienden konden ontkomen. De jonge verdachte bekende direct dat hij met een loper het fietsslot had geopend en de fiets had meegenomen. De jongen is een minderjarige doorstromer en wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

14-jarige neemt auto moeder mee
Den Haag Drie jongens (14, 16 en 17 jaar) uit Den Haag lagen op 16 mei om 3.30 uur s nachts niet in bed, zoals hun ouders dachten, maar waren aan het joyriden. De jongste van het stel had de auto van zijn moeder ongevraagd meegenomen. Het stel trok op de Hertenkade de aandacht van een passerende politieagent, omdat het inparkeren niet echt soepel ging. Toen de agent de jongens aansprak, hoorde hij via de mobilofoon dat de moeder van de jongen aangifte wilde doen wegens joyriding. De jongens zijn aangehouden.

Mishandeling na aanrijding
Den Haag Een 27-jarige man uit Den Haag is donderdagmiddag aangehouden nadat hij in de Scheldestraar een 33-jarige plaatsgenoot had mishandeld. De verdachte botste omstreeks half vijf tegen de auto van een 31-jarige man. Beide mannen stapten uit, waarop de 27-jarige direct de andere partij begon te bedreigen. De 31-jarige belde daarop zijn 33-jarige broer en de politie. De broer was als eerste ter plaatse en hij werd bij aankomst door de 27-jarige getracteerd op een kopstoot. Toen even later ook de politie arriveerde, werd de 27-jarige aangehouden.

Glaasje op
Leidschendam Politieagenten controleerden 16 mei om 00.25 uur op de Noordsingel een
38-jarige automobilist uit Nootdorp. De Nootdorper bleek te rijden onder invloed. Hij blies 375 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een proces-verbaal naar huis.

Teveel op
Wassenaar Politieagenten controleerden op 15 mei om 23.55 uur een man die op de Jagerslaan op een scooter reed en waarvan de duopassagier geen helm droeg. De 18-jarige bestuurder uit Wassenaar moest blazen en blies 450 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Wassenaarder ging met een proces-verbaal naar huis, de duopassagier kreeg een bekeuring.

Inbrekers gesnapt
Rijswijk Een getuige zag 15 mei omstreeks16.45 uur dat er ingebroken werd in een woning aan het Wethouder Hillenaarplantsoen. Politieagenten die op de melding afkwamen, konden twee mannen aanhouden die aan het opgegeven signalement voldeden. De twee mannen van19 een 22 jaar uit Den Haag zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Boef gevangen in vrije tijd
Rijswijk Een agent in vrije tijd die boodschappen deed in een supermarkt aan het Hendrik van Ravesteinplein zag 15 mei omstreeks 17.20 uur een man spullen in een tas stoppen en zonder deze te betalen de supermarkt uitrennen. De agent bedacht zich geen moment, rende de man achterna en hield de 41-jarige dief uit Rijswijk aan. In totaal bleek de man voor bijna 35 euro aan boodschappen te hebben meegenomen. Aangezien de Rijswijker een actieve veelpleger is hij in verzekering gesteld.

Brommer en fietster botsen
Honselersdijk Bij een botsing tussen een fietser een een bromfietser op de Middel Broekweg zijn beide vrouwen lichtgewond geraakt. Het gaat om een 22-jarige fietster uit Wateringen en een vrouw (22) uit Honselersdijk. Ze reden allebei in de richting van Naaldwijk. Ter hoogte van de kruising met het fietspad sloeg de vrouw uit Wateringen zonder haar hand uit te steken naar links. De andere vrouw wilde haar op dat moment met haar brommer inhalen en beide vrouwen kwamen ten val. Ze liepen lichte verwondingen op.

Man licht bejaarde vrouw op
Delft Een onbekende man heeft woensdagavond 14 mei een 82-jarige vrouw uit Delft opgelicht. De vrouw had woensdagmiddag om 14.00 uur bij een geldautomaat in de Ternatestraat gekeken wat haar saldo was en is toen vermoedelijk vergeten haar pas uit te nemen. s Avonds belde er een man bij haar woning aan de Arubastraat aan die zich uitgaf als politieagent. Hij vertelde haar dat een man haar bankpas had gevonden. De oplichter wilde vervolgens haar pincode weten, zodat hij haar bankpas kon blokkeren. De vrouw weigerde in eerste instantie, maar de oplichter wist haar toch over te halen. Hij zei dat hij de pas ging blokkeren en hij zou over tien minuten weer terug te zijn. Toen hij niet meer verscheen, kreeg de vrouw argwaan en belde zij de politie en haar bank. Volgens haar bank was er inmiddels al een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening gehaald. De politie onderzoekt de zaak.

Ongeluk fietser en auto
Delft Bij een aanrijding tussen een fietser en een personenauto op de Provinciale weg is de 34-jarige fietser uit Delft gewond geraakt. De fietser reed richting Papsouwselaan en toen hij de rijbaan overstak werd de man geraakt door de auto met daarin een 40-jarige automobilist uit Pijnacker. Door werkzaamheden aan de weg waren de stoplichten buiten werking gesteld. De politie onderzoekt de aanrijding. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis.

Meisje valt uit boom
Pijnacker Een 13-jarig meisje uit Nootdorp is donderdag 15 mei om 13.15 uur op de Noordweg uit een boom gevallen. Het meisje liep hierbij een gecompliceerde botbreuk op en de traumahelikopter werd ingezet om eerste hulp te verlenen. Het meisje is vervolgens met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen krijgt klappen
Zoetermeer Een 24-jarige Zoetermeerder is donderdag 15 mei om 20.15 uur mishandeld door een groepje jongens op de Lijnbaan. Het slachtoffer had een boodschap gedaan in de supermarkt en toen hij naar buiten kwam, werd hij uitgescholden en bekogeld met stenen. Hierop schold de Zoetermeerder terug. Een van de jongens gaf hem toen klappen en meerdere jongens uit de groep deden vervolgens mee. De Zoetermeerder raakte lichtgewond en is zelf ter controle naar het ziekenhuis gegaan. De jongen die hem het eerste heeft geslagen is ongeveer 1.80 m lang, 17 of 18 jaar oud en hij droeg een zwart shirt en een zwarte pet. De politie komt graag in contact met getuigen van de mishandeling. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de politie Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0900-7000.