Gemeente Zeist

15-05-2008: Officiële opening fietsenstalling Belcour Laatst gewijzigd: 16 mei 2008

Officiële opening fietsenstalling Belcour

Op donderdag 15 mei is de hernieuwde fietsenstalling op Belcour officieel geopend door Mw. Joke Leenders, wethouder van de gemeente Zeist. Met het stallen van haar fiets in de hernieuwde fietsenstalling en het in ontvangst nemen van het bonnetje werd de stalling voor geopend verklaard. In haar openingswoordje sprak de wethouder de wens uit dat iedereen de weg naar de fietsenstalling kan vinden zodat diefstal en overlast tot een minimum beperkt worden.

In de stalling, die zich bevindt tegenover de parkeergarage onder Belcour, is plek voor 200 fietsen. Een fiets stallen kost vijftig eurocent per dag. Ook kan er een abonnement worden gekocht. Voor informatie hierover kunt u bellen naar telefoonnummer (030) 237 44 50. De openingstijden sluiten aan bij de winkelopeningstijden in het centrum. De fietsenstalling is ook op de koopzondagen geopend.

Na de opening wordt er een winkel van Fietspunt in de fietsenstalling geopend. Deze organisatie heeft meerdere verkooppunten in de regio Utrecht en is gespecialiseerd in fietsrecycling en verkoop in het lagere marktsegment. Verder gaat deze winkel eenvoudige reparaties en onderhoud uitvoeren in de stalling.

Dit project is een initiatief van vertegenwoordigers van Politie (Project Tegenhouden), Wijkteam centrum Zeist, Stichting Abrona en de winkeliersvereniging Vorstelijk Winkelen.

Abrona is een innovatieve christelijke organisatie die gespecialiseerd is in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Respectvol met elkaar omgaan vormt de basis. Wij bieden wonen, werken, logeren, dagopvang, maaltijden en thuishulp. Als betrokken zorgorganisatie zien wij vaak dat mensen met een verstandelijke beperking verrassend goed zinvolle functies in de maatschappij kunnen vervullen. Abrona is daarom actief op het gebied van bedrijfsmatige projecten waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken. Abrona beschikt onder andere over een hotel, diverse restaurants, een winkel en een kunstuitleen. De woonvoorzieningen, dagbestedingscentra en bedrijfsmatige projecten van Abrona zijn gevestigd in de hele provincie Utrecht.