Ingezonden persbericht


Albers snel, maar nog niet tevreden

Christijan Albers heeft tijdens de trainingen op vrijdag laten zien zich erg op zijn gemak te voelen op de EuroSpeedway Lausitz in Duitsland, waar dit weekend de vierde race van het DTM-seizoen wordt verreden. De coureur van Team Futurecom-TME reed de zevende tijd in de eerste training en bracht in de tweede sessie de elfde tijd op de klokken.

De verschillen waren extreem klein op het circuit in Oost-Duitsland. Tussen de snelste twee coureurs, Timo Scheider en Bernd Schneider, zat zelfs helemaal geen verschil. Beide heren reden een tijd van 1.19.688.

Albers zat er meteen goed bij en sloot zijn dag af met een uitstekende tijd, 1.20.409. "We hebben een prima dag achter de rug en onze rondetijden zien er erg goed uit", vertelde Christijan Albers na afloop van de tweede sessie. "Het klinkt misschien vreemd, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Vooral over de set-up ben ik nog niet te spreken. Op dat punt valt er nog veel voor ons te halen. Ook hebben we nog moeite met het op temperatuur brengen van de nieuwe banden. Dat komt doordat er niet zoveel grip is op deze baan en dat komt weer door het type asfalt dat ze hier hebben neergelegd."

"Hopelijk kunnen we zaterdagochtend nog het een en ander verbeteren", vervolgde de 29-jarige Nederlander. "Ik denk dat we daarna een spannende kwalificatie zullen krijgen. De snelheid is er wel, maar of we alles voor elkaar kunnen krijgen voor één perfecte ronde, is nog even afwachten, gezien de problemen die we vandaag nog hadden."

Noot voor redacties: (