Gemeente Rotterdam

In het kader van de wetswijziging Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) moet de gemeenteraad binnenkort een verordening WSW vaststellen. Ter voorbereiding op behandeling in de gemeenteraad bracht de commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer op 15 mei 2008 een bezoek aan twee locaties met WSW-werknemers.

De commissie bezocht Verzorgingshuis Vijverhof te Capelle aan den IJssel en de Roteb Zuidlaardermeer in Zevenkamp. In Verzorgingshuis Vijverhof werken ongeveer twaalf Rotterdamse WSW-werknemers in Begeleid Werkenfuncties. De commissieleden werden geïnformeerd over deze vorm van begeleid werken, waarbij de werknemers in dienst zijn van het bedrijf. Structureel en blijvend contact met de werknemers, de zogenaamde 'job coaching', is van essentieel belang voor begeleid werken. Ook spraken de commissieleden met een aantal WSW-werknemers.

Commissieleden in gesprek met WSW-werknemers in verzorgingshuis Vijverhof

Bij de Roteb Zuidlaardermeer werken ongeveer 650 mensen in dienst van de gemeente in een beschutte omgeving. Na een rondleiding langs de afdelingen Post, Repro en Confectie & Stalen, werd de commissie geïnformeerd over de stand van zaken van de modernisering WSW en over de pilot cliëntparticipatie van het landelijk project Versterking Cliëntparticipatie.

Commissieleden tijdens de rondleiding in Roteb Zuidlaardermeer

Bron: Griffie, 16-05-2008